Γεωργιάδης: Μην στριμώχνεστε στα σούπερ μάρκετ! – Διεύρυνση ωραρίου, τηλεφωνικές παραγγελίες – Έλεγχος σε αποθήκες αντισηπτικών – Στο “1520” ενημέρωση για επιχειρήσεις

Το ωράριο των σούπερ μάρκετ διευρύνει η κυβέρνηση, ενώ λαμβάνει μέτρα για να σταματήσει η αισχροκέρδεια με τα αντισηπτικά.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, αφού έκανε έκκληση στους πολίτες να μην πηγαίνουν όλοι μαζί στα σούπερ μάρκετ, καθώς κινδυνεύουν από τον συνωστισμό να κολλήσουν τον κορονοϊό, επισήμανε πως δεν υπάρχει θέμα έλλειψης τροφίμων.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πηγαίνετε όλοι μαζί στα σούπερ μάρκετ. Γιατί δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ως προς την επάρκεια των τροφίμων. Τα αποθέματα της χώρας είναι άνω των τριών μηνών. Κάθε μέρα τα σούπερ μάρκετ θα έχουν τροφοδοσία. Άρα, το να πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ, εκτός από επικίνδυνο, είναι ανεύθυνο και αχρείαστο», είπε.

Ο υπουργός δήλωσε ότι θα διευρυνθεί το ωράριο των σούπερ μάρκετ, θα γίνονται παραγγελίες online και τηλεφωνικά ακόμη και τις Κυριακές, ενώ θα μπορούν να ανοίξουν τα σούπερ μάρκετ που είναι σε εμπορικά κέντρα αν έχουν ξεχωριστή είσοδο από εκείνη του εμπορικού. 

Από αύριο (Κυριακή, 15/3), εξάλλου, θα υπάρξει ένα τετραψήφιο τηλέφωνο (1520) που θα παρέχει πληροφορίες για τις επιχειρήσεις.

Και τέλος, σημείωσε πως οι εταιρίες που εμπορεύονται αντισηπτικά θα πρέπει να δηλώσουν αποθέματα και διεύθυνση αποθηκών για να ξεκινήσουν έλεγχοι από τη Δευτέρα, προκειμένου να μπει τέλος στην αισχροκέρδεια.

Θα ζητηθεί από τις εταιρείες που εμπορεύονται αντισηπτικά, μάσκες, μαντιλάκια απολυμαντικά κλπ μέσα σε 2  ημέρες να δηλώσουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Ανάπτυξης τα αποθέματα τους. “Για να κάνουμε ελέγχους και να βλέπουμε αν υπάρχει αισχροκέρδεια. Γιατί η αισχροκέρδεια τώρα δεν είναι απλώς κακό πράγμα είναι βαθιά ανήθικο”, είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

SHARE