Γεωργιάδης: Nέο ΕΣΠΑ αποκλειστικά για την εστίαση – Ανοίγουν Μάιο χώροι εκδηλώσεων- catering

Τον σχεδιασμό νέου ΕΣΠΑ , αποκλειστικά για την εστίαση προκειμένου οι επιχειρήσεις αυτές να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο ενόψει της επαναλειτουργίας τους ανακοίνωσε από τη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

“Zητώ συγγνώμη από όσες επιχειρήσεις έμειναν κλειστές. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι ως υπουργός θα έπρεπε να σχεδιάζω πως θα κλείνω επιχειρήσεις και πως θα μπαίνει λιγότερος κόσμος στα μαγαζιά. Θα πρέπει όμως και οι επιχειρηματίες να καταλάβουν ότι δεν ήταν μια απόφαση που την πήραμε ελαφρά τη καρδία. Επιλέξαμε όμως να χαθούν χρήματα για να μη χαθούν ζωές. Αυτή είναι η πραγματικότητα” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Ο κ.Γεωργιάδης, μιλώντας στη Βουλή, ανακοίνωσε πως στην «Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6» θα είναι ευνοημένα τα καταστήματα που δεν λειτούργησαν καθόλου ενώ παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι με το εμβολιαστικό πρόγραμμα να εξελίσσεται καλά, πλησιάζουμε στο άνοιγμα των επιχειρήσεων εστίασης.

Ειδικά για τους χώρους εκδηλώσεων και catering ο υπουργός δεν δίστασε να κάνει εκτίμηση και σε σχέση με τον χρόνο λέγοντας ότι αρχές Μαΐου θα ανοίξουν . “Το λέω για να μπορέσει και ο κόσμος να κάνει τον προγραμματισμό του και να κλείσει τα ραντεβού του” είπε χαρακτηριστικά.

SHARE