Γεωργιάδης: Εντός του μήνα οι τελικές ανακοινώσεις για το Ελληνικό

«Εντός του μήνα θα έχουμε και τις τελικές ανακοινώσεις για το Ελληνικό όπου και εκεί όλα είναι εντός χρονοδιαγράμματος. Παρά την πανδημία προχωρούμε δυνατά», τονίζει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την χθεσινή υπογραφή τροποποίησης της σύμβασης με την «Ελληνικός Χρυσός» για τα Μεταλλεία Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

Όπως σημειώνει ο κ. Γεωργιάδης, «η χθεσινή μέρα ήταν κυριολεκτικά ιστορική. Μετά από σχεδόν 17 μήνες εντατικών διαπραγματεύσεων της Ελληνικής Κυβερνήσεως με την εταιρία «Ελληνικός Χρυσός» υπογράψαμε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος τη νέα Συμφωνία μας με την εταιρία που επιτέλους ξεκόλλησε την επένδυση. Χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας δημιουργούνται και το κυριότερο στην Διεθνή Επενδυτική Κοινότητα η Ελλάδα αποκαθιστά την φήμη της ως ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός όπου θα καταφέρεις να υλοποιήσεις όσα συμφωνήσεις.
Η νέα συμφωνία είναι εξαιρετικά φιλικότερη προς το Περιβάλλον και αυξάνει τα έσοδα του Κράτους».
Ο υπουργός υπενθυμίζει ότι η επένδυση αυτή «είχε κολλήσει σε όλους τους δήθεν Επαναστάτες της Αριστεράς εκεί και είχε οδηγήσει σε βαθύ διχασμό την τοπική κοινωνία» και προσθέτει ότι «τώρα πλέον η ηρεμία έχει επανέλθει και η πλειοψηφία έχει πειστεί ότι είναι προς το συμφέρον τους να προχωρήσει.

Η επανέναρξη της επενδύσεως αυτής αποτελούσε βασική προεκλογική μας δέσμευση και χθες υλοποιήθηκε».

 

SHARE