Γεννηματά: Ο Α.Τσίπρας τάζει παροχές που θα κληθούν να υλοποιήσουν επόμενες κυβερνήσεις.

Η χώρα δεν θα βγει ποτέ από καθεστώς λιτότητας όσο η κυβέρνηση διατηρεί τους «εξοντωτικούς φόρους» σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά προκειμένου να πετύχει τα πρωτογενή πλεονάσματα που η ίδια αποδέχτηκε, είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φ.Γεννηματά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Πάγια πολιτική του Αλέξη Τσίπρα είναι να μοιράζει φτώχεια και ψίχουλα στους πολίτες, ώστε να τους δημιουργεί την εντύπωση ότι τον χρειάζονται, επισήμανε.

Χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ομάδα οπορτουνιστών που κυβερνά καιροσκοπικά, δίχως να νοιάζεται για τους πολίτες και τάζει παροχές τις οποίες θα κληθούν να υλοποιήσουν επόμενες κυβερνήσεις.

Η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι η περικοπή των συντάξεων που τώρα υπόσχεται ότι θα εμποδίσει η κυβέρνηση ήταν μέτρο που η ίδια προνομοθέτησε και έχει επανειλημμένα δεσμευθεί ότι θα εφαρμόσει.

Ο κ. Τσίπρας «μας έχει δέσει χειροπόδαρα» όσον αφορά τις συντάξεις, ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «ο πρωθυπουργός είναι δέσμιος των αποφάσεων που έχει πάρει και του Μνημονίου που υπέγραψε». Ακόμη, τόνισε ότι το ζητούμενο είναι να καταργηθεί το μέτρο και όχι να γίνει ολιγόμηνη αναβολή της προσωπικής διαφοράς.

Η κ. Γεννηματά διερωτήθηκε πώς ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για την πρώτη ΔΕΘ που θα γίνει μετά την εποχή της λιτότητας, την στιγμή που μέτρα όπως η μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων έρχονται σε λίγους μήνες.

 

SHARE