Γεννηματά: Ισχυρό ΚΙΝΑΛ ή διχασμός και νέες περιπέτειες

Εθνικές εκλογές το συντομότερο δυνατόν ζήτησε η Φώφη Γεννηματά, για την οποία το πραγματικό δίλημμα δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, αλλά ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέες περιπέτειες. Όπως είπε η κ. Γεννηματά, «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επέλεξαν τον δρόμο του διχασμού και της πόλωσης».

Μιλώντας στον Σκάι η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τόνισε πως «στο συνέδριο τελειώσαμε με την πολυκομματική λειτουργία» και επεσήμανε ότι το ΚΙΝΑΛ «δεν είναι ΠΑΣΟΚ με άλλο όνομα».

Σημείωσε ότι με τον πρωθυπουργό βρίσκονται πολύ μακριά ιδεολογικά, λέγοντας πως «η μόνη γέφυρα που υπάρχει για τον κ. Τσίπρα είναι των στεναγμών», και ότι «έχει συνειδητοποιήσει πως χάνει και ότι τελειώνει η εξουσία του και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να διατηρήσει κάποιες δυνάμεις για την επόμενη μέρα».

Όσον αφορά κάποια συνεργασία του ΚΙΝΑΛ, η κ. Γεννηματά είπε πως θα γίνει «μόνο αν πάρουμε εμείς την εντολή. Δεν θα αναπαράγουμε το μοντέλο των κυβερνήσεων της κρίσης που οδήγησαν σε αδιέξοδα. Δεν έχει αξία να μπούμε σε μια κυβέρνηση για να συνεχίσουμε συντηρητικές πολιτικές». Πρόσθεσε πως ο ελληνικός λαός είναι αυτός που θα μας πει πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος.

«Εμείς δεν ζούμε για την καρέκλα»,είπε, προσθέτοντας ότι «και με 10% έχουμε τη δύναμη να συνενώσουμε τις δύο ακραίες λογικές, των αντιθέσεων και του διχασμού, που δεν απέδωσαν μέχρι σήμερα».

«Οι Ευρωπαίοι καλοβλέπουν τον κ. Τσίπρα, γιατί τους κάνει τη δουλειά», είπε μεταξύ άλλων, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε να κυβερνήσει με τον «ακροδεξιό Πάνο Καμμένο».

«Υπάρχει πόλεμος απέναντι στον χώρο μας και από τον κ. Τσίπρα και από τον κ. Μητσοτάκη. Το σκηνικό του δήθεν δικομματισμού θέλει δύο για να στηθεί. Το άρχισε ο κ. Τσίπρας, αλλά σε αυτό ανταποκρίνεται και ο κ. Μητσοτάκης» είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Χαρακτήρισε εξαιρετικά κρίσιμες τις ευρωεκλογές του Μαΐου, γιατί θα κρίνουν το μέλλον της Ευρώπης, τονίζοντας πως «πρέπει να κλείσουμε τον δρόμο στην ακροδεξιά και να αποτρέψουμε μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων».

SHARE