Γεννηματά-Γιάννενα: Μετά από όσα έκαναν Τσίπρας-Μητσοτάκης θα τους ψηφίσετε;

«Φοβάμαι ότι ο κ.Τσίπρας και ο κ.Μητσοτάκης θα κάνουν και χειρότερα. Γιατί η πόλωση είναι επιλογή τους, είναι μέρος του σχεδίου τους» τόνισε η Φώφη Γεννηματά στα Γιάννενα και προέθεσε:  «Τυφλωμένοι από  την προσωπική τους ματαιοδοξία και φιλοδοξία δεν μπορούν να δουν την πραγματικότητα και τις ανάγκες της χώρας και του Ελληνικού λαού».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής άσκησε κριτική στους αρχηγούς του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ γιατί δεν βρήκαν να πουν μία λέξη για να αντιδράσουν στην αυξημένη τουρκική επιθετικότητα και παρουσίασε το πρόγραμμα Ελλάδα με έμφαση στις θέσεις της για τους αγρότες.

«Ήρθαν ως πρώτη φορά αριστερά και δημιούργησαν τη νέα δεξιά» σημείωσε για τον Αλέξη Τσίπρα και τους συνεργάτες του και εστίαασε τα πυρά της στο Σκοπιανό:

«Με μια του κίνηση έκανε τρεις ζημιές. Υποχώρηση στα εθνικά μας ζητήματα. Παρέδωσε όλα τα όπλα που είχε εξασφαλίσει ο Ανδρέας Παπανδρέου με την ενδιάμεση συμφωνία το 1995.

Ευτελισμός του Κοινοβουλίου με βουλευτές που αλλάζανε κόμμα από μέρα σε μέρα, με βουλευτές δανεικούς, γυρολόγους , πρόθυμους να εκχωρήσουν τη συνείδησή τους για μια καρέκλα.  Δίχασε τον Ελληνικό λαό».

Αναφερόμενη στη 13η σύνταξη, η Φώφη Γεννηματά, τη χαρακτήρισε εκλογικό επίδομα και υπογράμμισε, ότι «οι πολίτες έχοντας υποστεί τα εξοντωτικά μέτρα, ιδιαίτερα η μεσαία τάξη που τη διέλυσε, έχουν ανάγκη και το τελευταίο ευρώ. Αφού τους πήρε δέκα, επιστρέφει ένα. Αλλά δεν τρώνε και κουτόχορτο».

Επιτέθηκε και στον αρχηγό της ΝΔ:

«Ο κ. Μητσοτάκης πιστός στον στρεβλό κρατισμό και τις πελατειακές σχέσεις

Ο κ.Μητσοτάκης κουβέντα δεν έχει πει για τις ευθύνες της παράταξης του στον εκτροχιασμό της οικονομίας και την κρίση, το 2004-09.
Την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.
Την κακο-διαχείριση των δημόσιων οικονομικών.
Το πάρτι της φαρμακευτικής δαπάνης.
Τη διόγκωση του ελλείμματος».

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ

Ειδικά για την Ήπειρο, υπογράμμισε η κ. Γεννηματά «θα διεκδικήσουμε ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα στο πλαίσιο της Ε.Ε. για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της. Με το “Σχέδιο Ελλάδα”, θέτουμε συγκεκριμένους στόχους και προτείνουμε συγκεκριμένα μέτρα για να γυρίσουμε σελίδα».

Αναφέρθηκε ειδικά στα μέτρα του ΚΙΝΑΛ για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους που ξεκινούν επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα, για τα νοικοκυριά, επισημαίνοντας ότι αυτά αφορούν: πλήρη κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, κατάργηση της διάταξης για τη μείωση του αφορολόγητου σε μισθωτούς-συνταξιούχους .

Κλείνοντας η κ. Γεννηματά απευθύνθηκε στους αγρότες. Αφού έκανε αναφορά στους «ιστορικούς δεσμούς του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου» δεσμεύτηκε για:

φορολόγηση των αγροτών με συντελεστή 13% και καθιέρωση του ακατάσχετου και αφορολόγητου των επιδοτήσεων, αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το φορολογητέο εισόδημα, μείωση του κόστους παραγωγής με έμφαση στα αγροτικά εφόδια, στην ηλεκτρική ενέργεια και στην καθιέρωση αγροτικού πετρελαίου, θέσπιση κινήτρων για την ενίσχυση συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών με μείωση φορολογίας κατά 35% και 5 μονάδες επιπλέον επιστροφή Φ.Π.Α. για τους αγρότες που διακινούν τα προϊόντα τους μέσω των Συνεταιρισμών και των Ομάδων Παραγωγών, αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2021 και τη διεκδίκηση στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να μη μειωθεί η χρηματοδότηση της Νέας ΚΑΠ, θεσμική προστασία της παραγωγικής γης και αξιοποίηση από τους αγρότες και ιδιαίτερα τους νέους, ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών για να παταχθούν οι ελληνοποιήσεις, βελτίωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του ΕΛΓΑ ένταξη στους κανονισμούς νέων κινδύνων λόγω της κλιματικής αλλαγής, και επιτάχυνση των διαδικασιών πληρωμής των αποζημιώσεων».

Η Φ. Γεννηματά συνοδευόταν απόν τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Παύλο Χρηστίδη, υποψήφιους ευρωβουλευτές και τον υποψήφιο περιφερειάρχη Ηπείρου Δημήτρη Δημητρίου, ο οποίος παρουσίασε τους υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού του.

 

SHARE