Γεννηματά: Δεν θα επιτρέψουμε να θάψετε το ζήτημα κάτω από τόνους πολιτικής λάσπης

«Στην προσπάθειά σας να στρέψετε τα βλέμματα μακριά από τα προβλήματα βρίσκετε πρόθυμους συμμάχους στην Αξιωματική Αντιπολίτευση. Δεν είναι πρώτη φορά. Ο ένας μοιάζει περισσότερο στον άλλο. Σας το ξανάπα. Σύμμαχοι σε μία αδιέξοδη αντιπαράθεση με κενό βιογραφικό μεταρρυθμίσεων, κοινή αντίληψη για το ρόλο του κράτους αλλά και το ήθος της εξουσίας», είπε αρχικά η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

«Ένας γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ ξεπροβάλλει καθημερινά μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου», είπε σκωπτικά η κυρία Γεννηματά.

«Τι παρακολουθήσαμε τις τελευταίες ημέρες; Επιχείρηση κομματικής εκμετάλλευσης του ελληνικού metoo. Με αλληλοκατηγορίες, με αντεγκλήσεις, με επικίνδυνες για το πολιτικό μας βίο κομματικές μικρότητες. Ένα στημένο δίπολο που εδώ και καιρό ταλανίζει και υποβαθμίζει την πολιτική ζωή της χώρας. Είδαμε να εκτοξεύονται απαράδεκτες βρωμιές. Λάσπη στον ανεμιστήρα από τα γνωστά πιστόλια του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε.

Αναφερόμενη στο κίνημα #metoo, η κυρία Γεννηματά τόνισε ότι «πρέπει να μείνει ελεύθερο και ακηδεμόνευτο».

Κατηγόρησε δε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για άθλια πολιτική εκμετάλλευση του κινήματος και των όσων αυτό πρεσβεύει.

«Δεν θα σας επιτρέψουμε να θάψετε το ζήτημα κάτω από τόνους πολιτικής λάσπης. Δεν χρειαζόμαστε και εδω διχασμό που περιφρονεί την ουσία. Την ουσία ενός πολύ σοβαρού προβλήματος. Υποτιμά το δράμα των θυμάτων και των οικογενειών τους και τελικά αποτρέπει να ανοίξουν και άλλα κλειστά στόματα. Αυτό γίνεται με την τροπή που έχει πάρει η συζήτηση», πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στην Λίνα Μενδώνη η κυρία Γεννηματά σημείωσε πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι φέρει ευθύνη η υπουργός Πολιτισμού για την υπόθεση Λιγνάδη.

Ωστόσο, επέμεινε ότι «ακέραια ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση φέρει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης», σημειώνοντας ότι «ο φερόμενος ως θύτης των σεξουαλικών επιθέσεων διορίστηκε με πολιτική ευθύνη στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου» «Καμία ανοχή, καμία συγκάλυψη, καμία απόκρυψη και κανένας συμψηφισμός. Όλα στο φως», πρόσθεσε η κυρία Γεννηματά.

 

SHARE