ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ: Ο Γ.Περιστέρης για Ελληνικό, Ομόλογο και Κομοτηνή

Mέσα στο επόμενο δίμηνο θα έχουν ληφθεί οι οριστικές αποφάσεις για την κατασκευή της νέας μονάδας με καύσιμο το φυσικό αέριο στην Κομοτηνή ισχύος 660 MW ενώ στο σχεδιασμό παραμένει το ομόλογο συνολικού ύψους 500 εκατομμυρίων της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που είχε προγραμματίσει η εταιρεία πριν την μεγάλη κρίση της πανδημίας. Την πρόβλεψη αυτή έκανε η διοίκηση μιλώντας την Τρίτη στους αναλυτές με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του α΄τριμήνου.

Η διοίκηση του Ομίλου σημείωσε ακόμη ότι η έκδοση του ομολογιακού ύψους 500 εκατ. ευρώ παραμένει στον προγραμματισμό,

Αναφορικά με τον διαγωνισμό παραχώρησης άδειας λειτουργίας τουριστικού συγκροτήματος με καζίνο στο Ελληνικό, η διοίκηση του ομίλου επισήμανε ότι έχουν απορριφθεί όλες οι προσφυγές που έχουν κατατεθεί και εξέφρασε την αισιοδοξία της για την θετική έκβαση της διαδικασίας στην οποία έχει απομένει μόνο η κοινοπραξία της αμερικανικής Mohegan με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Η τελευταία κατέχει το 30% του σχήματος που διεκδικεί την άδεια, ενώ η συμφωνία προβλέπει πως η ΤΕΡΝΑ θα αναλάβει το 100% των κατασκευαστικών εργασιών.

Η διοίκηση δέχτηκε πολλά ερωτήματα για τις επιπτώσεις της πανδημίας στις παραχωρήσεις, με την εταιρεία να δηλώνει ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στη χρηματοοικονομική εικόνα.

Στον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ εμφανίστηκαν αισιόδοξοι επαναλαμβάνοντας όσα αναφέρονται και στην ανακοίνωση για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2019. Όπως τονίζουν στην ανακοίνωση, «η δραματική αλλαγή των οικονομικών συνθηκών λόγω της πανδημίας Covid-19 βρίσκει τον όμιλο οικονομικά εύρωστο κι έχοντας καταφέρει να συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτα, έχοντας παράλληλα διασφαλίσει απολύτως την υγεία και ασφάλεια των ανθρώπων μας».

Τόνισαν, επίσης πως ο όμιλος «δραστηριοποιείται σε κλάδους οι οποίοι είναι περισσότερο αμυντικοί κατά τη διάρκεια των φάσεων του οικονομικού κύκλου και τους οποίους οι επενδυτές αναγνωρίζουν ως «ασφαλή καταφύγια» (safe haven), που παρέχουν σταθερές επαναλαμβανόμενες ταμειακές ροές ακόμα και σε περιόδους αναταραχής και αβεβαιότητας, όπως είναι η υφιστάμενη». Τέλος, η διοίκηση είπε πως κατά τη διάρκεια της ελληνικής χρηματοπιστωτικής κρίσης ο όμιλος απέδειξε «την ικανότητά του να αναπτύσσεται και να ενισχύει τη θέση του στην αγορά».

 

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Γ. Περιστέρης: Επενδυτικό πρόγραμμα 3 δις – Τα αποτελέσματα του 2019

SHARE