Γαλλία σε Τζόνσον: Η υπομονή της Ευρώπης εξαντλείται

Σκληραίνει τη στάση του το Παρίσι απέναντι στο ενδεχόμενο νέας παράτασης στο θρίλερ της αποχώρησης της Βρετανίας από τους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν Υβ Λε Ντριάν, απέρριψε τυχόν αίτημα παράτασης, λόγω της “ανησυχητικής” έλλειψης προόδου στις πρόσφατες συνομιλίες. “Είναι πολύ ανησυχητικό. Οι Βρετανοί πρέπει να μας πουν τι θέλουν”, είπε ο Λε Ντριάν.

Την ίδια ώρα, κι ενώ το backstop αποτελεί το μεγαλύτερο “αγκάθι” των δύο πλευρών, ο Ζαν Υβε Λε Ντριάν υπογράμμισε ότι οι προτάσεις της Ντάουνινγκ Στριτ χαρακτηρίζονται από έλλειψη ρεαλισμού.

Έντονη ήταν η απάντησή του και για το ενδεχόμενο παράτασης πέραν της 31ης Οκτωβρίου, λέγοντας ότι η υπομονή της Ευρώπης εξαντλείται. “Δεν θα το κάνουμε αυτό (να δίνουμε παράταση) κάθε τρεις μήνες”, πρόσθεσε.

Aλλά και ο Γκι Φερχόφστατ, αρμόδιος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις διαπραγματεύσεις για το Brexit δήλωσε ότι θα ήταν “απαράδεκτο” για τις Βρυξέλλες να παρατείνουν την ημερομηνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου υπό τις παρούσες συνθήκες.

SHARE