Γαλλία-Εκλογές Δήμων: Ο Πρωθυπουργός κέρδισε στη Χάβρη – Επάνοδος ακροδεξιάς

UPD: Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ ανακοίνωσε τη νίκη του στη μάχη για τον δημαρχιακό θώκο της Χάβρης στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής.

Η Αν Ινταλγκό και επίσημα δήμαρχος στο Παρίσι -Η μελαχρινή από την ...Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα και τα Exit Poll για την γαλλική πρωτεύουσα, η νυν Δήμαρχος Παρισιού η σοσιαλίστρια Αν Ινταλγκό φαίνεται πως επιτυγχάνει με χαρακτηριστική άνεση την επανεκλογή της. Συγκεκριμένα η πρόβλεψη αναφέρει πως η Ινταλγκό λαμβάνει 49,5% ένανατι 31,7% για την αντίπαλό της από το κόμμα της Δεξιάς στη Γαλλία, Ρατσιντά Ντατί.

Οι Πράσινοι κερδίζουν την Μπορντό και τη Λιόν, αυξάνοντας σημαντικά τις δυνάμεις τους.

Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Σύμφωνα με το TF1/LCI TV, ο Εντουάρ Φιλίπ επικράτησε των αντιπάλων του με ποσοστό 58.8% των ψήφων. «Είμαστε χαρούμενοι στη Χάβρη, θα γιορτάσουμε αυτήν τη νίκη», είπε ο Φιλίπ. Το γαλλικό Σύνταγμα επιτρέπει στον Φιλίπ να ορίσει έναν αναπληρωτή στον δημαρχιακό θώκο όσο εκείνος θα παραμένει πρωθυπουργός, όμως η νίκη του εγείρει ερωτήματα για το ενδεχόμενο ενός κυβερνητικού ανασχηματισμού.

 

Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ

Την ίδια ώρα, το ακροδεξιό κόμμα National Rally φαίνεται πως κερδίζει την πόλη Περπινιάν, στη νότια Γαλλία, όπως καταδεικνύει το exit poll της Ifop-Fiducial. Εάν επιβεβαιωθεί αυτή η πρόβλεψη, θα είναι η πρώτη φορά που το κόμμα της Μαρίν Λεπέν κερδίζει μια πόλη με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων.

Ο Λουί Αλιό, ο πρώην σύντροφος της Λεπέν, φαίνεται να επικρατεί στον β’ γύρο με ποσοστό 54% των ψήφων έναντι 46% του συντηρητικού δημάρχου Ζαν Μαρκ Πουζόλ, σύμφωνα με το exit poll.

 

SHARE