Γαλλία: Δοκιμάστηκε κοκτέιλ φαρμάκων με ενθαρρυντικά αποτελέσματα

Μια αχτίδα φωτός στην καταπολέμηση του κορονοϊού διαφαίνεται μετά από κλινικές δοκιμές με υδροξυχλωροκίνη, οι οποίες έδωσαν ενθαρρυντικά αποτελέσματα στο Μεσογειακό Ινστιτούτο Μολυσματικών Ασθενειών της Μασσαλίας.

Υπό την επίβλεψη του καθηγητή Ντιντιέ Ραούλ, χορηγήθηκε σε 24 ασθενείς το φάρμακο Plaquenil που έχει ως βάση του την υδροξυχλωροκίνη και τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά. Μετά τη χορήγηση 600 mg χλωροκίνης ημερησίως επί δέκα ημέρες, 18 ασθενείς, δηλαδή το 75%, θεραπεύτηκαν και την έκτη ημέρα δεν ήταν πια φορείς του ιού.

Σε αυτούς χορηγήθηκε υδροξυχλωροκίνη σε συνδυασµό µε αζιθροµυκίνη (zithromax). Η αζιθροµυκίνη είναι ένα αντιβιοτικό που έχει αποδειχθεί ότι µειώνει τον κίνδυνο επιδείνωσης των ατόµων µε ιογενείς λοιµώξεις, σύµφωνα µε τον καθηγητή Ραούλ.
Ο συγκεκριµένος επιστήµονας, που θεωρείται ένας από τους κορυφαίους λοιµωξιολόγους της Γαλλίας, τάσσεται υπέρ της έγκαιρης διάγνωσης των ατόµων που έχουν µολυνθεί από τον COVID-19. Βασισµένος σε µια έρευνα των κινεζικών Αρχών, είναι της άποψης πως, αν ελεγχθεί η διάρκεια του χρόνου που κάποιος είναι φορέας, θα µπορεί να ελεγχθεί και η επιδηµία.
Τα ενθαρρυντικά αποτελέσµατα της κλινικής δοκιµής του καθηγητή Ραούλ προκάλεσαν το ενδιαφέρον της γαλλικής κυβέρνησης, αλλά και µεγάλης φαρµακοβιοµηχανίας που ανακοίνωσε πως διαθέτει δωρεάν στις γαλλικές Αρχές εκατοµµύρια δόσεις υδροξυχλωροκίνης, που θα µπορούσαν να χορηγηθούν σε περίπου 300.000 ασθενείς.
Την ίδια ώρα, η γαλλική κυβέρνηση ξεκινά ανεξάρτητες έρευνες πάνω στο θεραπευτικό σχήµα του καθηγητή Ραούλ, µε σκοπό την επαλήθευση της αποτελεσµατικότητάς του κατά του κορωνοϊού.
ΠΗΓΗ: REAL NEWS
SHARE