Γ. Βαρουφάκης: Αποδεχόμαστε το 0% του μνημονίου – Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση αν απορρίψεις τη ρήξη


varouf vouli“Συμφωνούμε με το 0% του μνημονίου και απορρίπτουμε το 30% των τοξικών μέτρων”, ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, κατά την τοποθέτησή του από το βήμα της Βουλής, στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. 

«Θα αποδεχθούμε όσα μέτρα, δεν υπονομεύουν την επόμενη συμφωνία της Ελλάδας με την Ευρώπη», εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών και κατέστησε σαφές ότι«δεν θα αποδεχθούμε μέτρα που ενισχύουν τη λιτότητα και το χρέος».

Παράλληλα, ο Γιάννης Βαρουφάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ρήξης με τους Ευρωπαίους, τονίζοντας πως η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να έχει στο τραπέζι τη ρήξη, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, η έκβαση της διαπραγμάτευσης θα είναι ειλημμένη, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν είναι αυτή η επιλογή του.

«Δεν γίνεται να διαπραγματευτούμε, εάν αποκλείσουμε η ρήξη» σημείωσε χαρακτηριστικά, καθιστώντας σαφές πως «δεν γίνεται να δεσμευτούμε πως θα αποφύγουμε τη ρήξη».

«Αυτή η κυβέρνηση θα σταθεί αντάξια απέναντι στο λαό» τόνισε σε έντονο ύφος.
«Με την ψήφο εμπιστοσύνης ξεκινά η μεταμνημονιακή πορεία της χώρας» συνέχισε ο υπουργός Οικονομικών, σπεύδοντας να σημειώσει πως «οι κρίσιμες στιγμές απαιτούν καθαρά λόγια και καθαρό μυαλό».

Από τη διαπραγμάτευση θα προκύψει μία θετική και καλή συμφωνία τόσο για τον Έλληνα πολίτη, όσο και για τον μέσο Ευρωπαίο, εκτίμησε ο Γ. Βαρουφάκης.

SHARE