Γ.Μπουτάρης: Ψήφισα Μητσοτάκη – Προς Τσίπρα: ο κόσμος δεν είναι αυτός που θέλεις εσύ, αλλά αυτός που είναι γύρω σου

Ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, αποκάλυψε ότι στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 ψήφισε Νέα Δημοκρατία, καθώς εκτίμησε -όπως είπε- το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μιλώντας σε εκπομπή του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού της Θεσσαλονίκης, FM100, αιτιολόγησε ως εξής την απόφασή του: «Τον Μητσοτάκη τον ξέρω από παλιά. Τον εκτιμώ πάρα πολύ, είναι ένας άνθρωπος ακούραστος, έχει ξεκάθαρο μυαλό, τον ψήφισα στις τελευταίες εκλογές, το λέω χωρίς να ντρέπομαι, τον ψήφισα, γιατί πιστεύω πως ήταν το αντίβαρο της ταλαιπωρίας που υποστήκαμε επί ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Μπουτάρης υπογράμμισε πως ουδέποτε ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, αν και -όπως είπε- ο Αλέξης Τσίπρας τού άρεσε αρχικά.

«Στην αρχή πίστευα στον Τσίπρα, πίστευα ότι είχε τη δυνατότητα να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία. Αλλά λίγο η οικονομική κρίση λίγο ο Βαρουφάκης τα έκαναν μαλλιά κουβάρια. Ο Τσίπρας την τελευταία στιγμή κατάφερε και κατάλαβε σε ποιον κόσμο ζει. Διότι ο κόσμος δεν είναι αυτός που θέλεις εσύ, αλλά αυτός που είναι γύρω σου.

Κατάλαβε ότι το να χτυπήσεις το ”σύστημα” δεν είναι τόσο απλό. Όμως, αυτή ήταν η λογική του Τσίπρα και της παρέας του, να χτυπήσουν το ”σύστημα”. Αλλά δεν χτυπιέται εύκολα το ”σύστημα”. Ή θα πρέπει να προσαρμοστείς και σιγά σιγά σαν Δούρειος Ίππος να το χτυπήσεις ή θα φας τα μούτρα σου», ανέφερε.

SHARE