Γ.Κουμουτσάκος: Κίνδυνοι από την προκλητικότητα της Τουρκίας

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ
Γιώργος Κουμουτσάκος ζήτησε την ανάδειξη στιβαρής διακυβέρνησης που θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της Τουρκίας αλλά και της περιρρέουσας κατάστασης στα Βαλκάνια.

Στον απόηχο του άρθρου του Κώστα Σημίτη στην Καθημερινή της Κυριακής, που προειδοποιεί για «νέα Ίμια», ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι μήνες τώρα η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση, επιμένει να μην αναγνωρίζει το διεθνές δίκαιο, και συνεχίζει να προκαλεί ένταση στην Κυπριακή ΑΟΖ.
«Δηλώνουμε έντονα την ανησυχία μας» ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος

«Όσο σωρεύεται η ένταση τόσο υπάρχουν πιθανότητες να κλιμακωθεί και να έχουμε επεισόδιο. Δηλώνουμε έντονα την ανησυχία μας είναι υπαρκτή…» ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος. Σύμφωνα με τον τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ, «η Ελλάδα να στέλνει οφείλει μηνύματα και να προχωρεί σε συνεργασίες ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της με καθαρή αποτρεπτική στρατηγική».

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι σήμερα στο Καστελόριζο, θα μιλήσει πολύ καθαρά για ανάγκη συνέχισης του διάλογου με την Τουρκία, άλλα όχι υπό οποιεσδήποτε συνθήκες… Πρέπει να προηγηθεί μια περίοδος ηρεμίας προκειμένου ο διάλογος να παράξει αποτελέσματα» επισήμανε.

Με αφορμή και την πολιτική αβεβαιότητα που επικρατεί στην Αλβανία ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι η περιβάλλουσα κατάσταση στα Βαλκάνια επιβάλει την ανάδειξη μιας στιβαρής διακυβέρνησης στις εθνικές εκλογές.

SHARE