Φρουζής στη Βουλή: «Άνθρωπος δεν πήρε ούτε ευρώ από μένα»! – Ο τζίρος της Novartis εκτοξεύθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής συνεχίζει, για δεύτερη ημέρα, την κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην αντιπρόεδρος της εταιρείας ισχυρίστηκε πως…
ουδέποτε εκλήθη από τους εισαγγελείς για να καταθέσει, κάτι που διαψεύδουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγές από την Κουμουνδούρου αναφέρουν πως κλήθηκε συνολικά τρεις φορές: τον Φεβρουάριο του 2018, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2019, αλλά επέλεξε να αποστείλει υπόμνημα, όπως αναφέρουν.

Ο κ. Φρουζής φέρεται να δήλωσε ότι δεν έλαβε ποτέ αντίγραφο της δικογραφίας της υπόθεσης, ενώ αρνήθηκε πως είχε συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, και τον Επίτροπο της Κομισιόν, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, σύμφωνα πάντα μετις ίδιες πληροφορίες.

Αρνήθηκε ότι είχε ποτέ ιδιωτική συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και επέμεινε ότι δεν του μετέφερε ποτέ κάτι τροχήλατο, αναφερόμενος στις πληροφορίες περί μεταφοράς χρημάτων στο Μαξίμου με βαλίτσες.

Σημείωσε δε, ότι τον είχε δει μόνο μία φορά σε μία μεγάλη εκδήλωση, όπου είχε κληθεί ως πρόεδρος του ΣΦΕΕ.

«Τον κ. Σαμαρά τον συνάντησα σε μια μεγάλη εκδήλωση, παρουσία της κ. Μέρκελ, όπου είχα κληθεί ως πρόεδρος του ΣΦΕΕ. Δίπλα μου καθόταν ο κ. Δασκαλόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΕΒ», φέρεται να είπε στην Επιτροπή.

Όσον αφορά τις επαφές του με άλλα πρόσωπα τα ονόματα των οποίων έχουν εμπλακεί στην υπόθεση τόνισε πως: συναντήθηκε με τον Άδωνι Γεωργιάδη τέσσερις – πέντε φορές παρουσιά μελών του ΣΦΕΕ, τον Ανδρέα Λυκουρέντζο δύο φορές, τον Παναγιώτη Πικραμμένο μία φορά στο Μέγαρο Μουσικής. Διέψευσε ότι συναντήθηκε με τον Γιώργο Κουτρουμάνη, ενώ σε ότι αφορά στον Ανδρέα Λοβέρδο, είπε πως τον είδε μόνον μια φορά στο προαύλιο του υπουργείου, παρουσία καμιά εικοσαριά ανθρώπων και δεν πρόλαβε ούτε να του μιλήσει.

Ακόμη, σημείωσε πως πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη μείωση των τιμών των πρωτότυπων φαρμάκων, είχε συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

«Άνθρωπος δεν πήρε ούτε ευρώ από μένα», έλεγε ενώπιον της προανακριτικής.

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναφέρθηκε στον κ. Δεσταμπασίδη, λέγοντας ότι έφυγε το 2014 και εκείνος το 2015 αλλα και στη γραμματέα του, κ. Μαραγγέλη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι την θεωρούσε για αρκετό καιρό άνθρωπο της εμπιστοσυνης του.

Ήταν γραμματέας μου 11 χρόνια και χειριζόταν προσωπικά ζητήματα, ακόμη και τα φροντιστήρια των παιδιών”, φέρεται να είπε και πρόσθεσε πως επί τρία χρόνια τον έκλεβε και ότι από το 2015 άρχισε να την βάζει στη γωνία. Σε ότι αφορά τον κ. Μανία, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε πως τον γνώριζε ως έναν άνθρωπο που προσπαθούσε να βγάζει άκρη με τα δελτία τιμών και ότι ασχολιόταν με ένα λογισμικό.

Ανέφερε ακόμη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πως ο τζίρος της εταιρίας εκτοξεύθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ. Για “αλματώδη” αύξηση, έκανε λόγο…

ΠΗΓΗ: cnn.gr

SHARE