Φως στην υπόθεση “Ειρήνη Λαγούδη” – Δύο μάρτυρες φίλοι της πάνε για κατηγορούμενοι

 

Φως στην πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας της Ειρήνης Λαγούδη, μετά από εννέα μήνες ερευνών και πολλές ανατροπές.

 

«Μόλις προσωποποιηθεί η δίωξη αμέσως θα καταθέσουμε νέο δικόγραφο που θα περιέχει ονοματεπώνυμο και ταυτόχρονα θα κάνουμε και τις ανάλογες αστικές αγωγές», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, Βασίλης Ταουξής στο STAR.

=Στον Εισαγγελέα Αγρινίου έχουν καταθέσει δεκάδες άτομα. Τώρα, η ανακρίτρια θα μελετήσει τη δικογραφία, θ’ αξιολογήσει τα στοιχεία και θα καλέσει εκ νέου κάποιους από τους εμπλεκόμενους. Στη συνέχεια, θα ασκηθούν ποινικές διώξεις, εναντίων συγκεκριμένων ανθρώπων , οι οποίοι από μάρτυρες θα γίνουν κατηγορούμενοι.

Ήξερε τους δολοφόνους της;

Οι υποψίες των Αρχών φαίνονται να στρέφονται σε δύο τουλάχιστον άτομα, από το στενό περιβάλλον της Ειρήνης Λαγούδη, όπως μεταδίδει το STAR.

Πρόκειται για έναν 50χρονο, καλό της φίλο, ο οποίος έχει ήδη κληθεί για κατάθεση 8 φορές και έναν 55χρονο. Είναι οι τελευταίοι άνθρωποι που φέρονται πως την είδαν ζωντανή και ήταν μαζί της στη λίμνη Τριχωνίδα, τη μοιραία μέρα.

Σπάει τη σιωπή του ο αδερφός της

Ο αδελφός της 44χρονης Ειρήνης, Γιώργος Λαγούδης, μίλησε στο ionionfm.gr και στον Δημήτρη Στρουμπάκο μετά τις διώξεις του Εισαγγελέα. Ο ίδιος δηλώνει ικανοποιημένος και μιλάει για τις ευχάριστες στιγμές αλλά και για τα όνειρα που έκανε η αδερφή του και που δεν πρόλαβε να υλοποιήσει.

«Είναι η δικαίωση όλων όσων πίστεψαν από την αρχή ότι αυτός ο υπέροχος άνθρωπος δεν είχε κανένα λόγο να βάλει τέλος στη ζωή του. Οι εισαγγελικές – δικαστικές αρχές επιβεβαίωσαν με τον πιο τρανταχτό τρόπο αυτό που από την πρώτη στιγμή είπα. Δικαίωση δεν υπάρχει για μένα εφόσον δεν έρχεται πίσω η Ειρήνη. Είναι όμως μια μεγάλη ηθική ικανοποίηση» δήλωσε ο αδερφός της 44χρονης.

Σχετικά με το αν περίμενε μετά από τόσο διάστημα ότι θα αποκαλυφθεί η αλήθεια ή αν κάποιες στιγμές πίστευε ότι θα πάει χαμένος ο αγώνας ο δικός του και όλης της οικογένειας της Ειρήνης, σχολίασε ο ίδιος: «Ήμουν σίγουρος και αυτό νομίζω ότι το κατάλαβε αμέσως ο εισαγγελέας ήδη από την πρώτη συνάντηση μας. Έτσι ένιωσα. Όπως και όλη η κοινή γνώμη το πίστεψε. Χαμένος είναι ο αγώνας που δεν δίνεται. Εννέα μήνες παλέψαμε και βγήκε το πόρισμα. Μέχρι και προχθές όμως υπήρχαν διαρροές ότι δύο ανώτατοι αντιστράτηγοι με μεγάλη εμπειρία όπως είπε δημοσιογράφος, οι οποίοι έχουν αναλάβει την υπόθεση, έλεγαν για καραμπινάτη αυτοκτονία! Εκ του πορίσματος όμως των εισαγγελικών Αρχών φάνηκε ότι δεν δέχτηκε ούτε ένα από τα “καραμπινάτα” στοιχειά τους. Όπως και ότι ένας άλλος ανώτατος αξιωματικός μέσω δημοσιογράφου είπε ότι το πόρισμα το έβγαλε ο εισαγγελέας για να ηρεμήσει η οικογένεια και η κοινωνία. Δηλαδή λέει ότι έβγαλαν ψεύτικο πόρισμα οι εισαγγελικές Αρχές;».

Ο αδελφός της Ειρήνης Λαγούδη πρόσθεσε ότι αυτό που θυμάται από εκείνη είναι «το υπέροχο χαμόγελο της, την αγνή ψύχη της, την δύναμη να προχωρά με χαρά και όρεξη για ζωή, ενώ απαντά για τα τελευταία λόγια που του είπε: «Λέγαμε πολλά σημαντικά και ασήμαντα. Τα ασήμαντα μου έχουν λείψει πιο πολύ… εκείνες οι γρήγορες στιγμές γέλιου, χαράς και κυρίως οι άμεσες ενέργειες που με ένα βλέμμα μπορούσαμε να λύσουμε ένα θέμα! Ήταν πολύ γρήγορο το μυαλό της! Ακούραστη ψύχη και σώμα».

Για τα όνειρα που έκανε η άτυχη 44χρονη και τι ήθελε να πραγματοποιήσει, ο Γιώργος Λαγούδης επισημαίνει ότι είχε τα παιδιά της πάνω από όλα. «Καθώς μεγάλωναν τα παιδιά άρχισαν να προχωρουν τα όνειρα μας… αλλά τέλειωσαν αυτά για την Ειρήνη πλέον. Ας αναπαυτεί εν ειρήνη. Και εκεί που θα είναι μαζί με τους πολλούς φίλους και συγγενείς μας να περνούν καλά. Εμείς εδώ θα τα καταφέρουμε. Έφτιαξε ικανή και άξια οικογένεια».

Τέλος, για το αν πιστεύει ότι θα μπουν στη φυλακή όσοι ευθύνονται για το θάνατό της, τόνισε ότι εύχεται να τιμωρηθούν οι ένοχοι και ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις δικαστικές Αρχές, ενώ ευχαρίστησε τους ιδιωτικούς ερευνητές και τα ΜΜΕ που βοήθησαν να λάμψει η αλήθεια αλλά και «τους γνωστούς και αγνώστους σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό που πίστεψαν στον αγώνα μου και με κάθε τρόπο ήταν κοντά μου».

https://i2.wp.com/newpost.gr/storage/newspapers/w_800px/201809/25070512_563.jpg?w=696

SHARE