Φιάσκο με τις μάσκες του Πολάκη! – Η καταγγελία και η αλήθεια

Τελικά είναι να μη δίνει κανείς σημασία στις όποιες καταγγελίες του πρώην υπουργού Π.Πολάκη.

Στις 11 Απριλίου, δημοσιεύσαμε την καταγγελία του για σκάνδαλο με μάσκες στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια. Ο κ. Πολάκης κατήγγειλε στον υπουργό κ. Κικίλια ότι η 6η ΥΠΕ απέκτησε 75.000 ιατρικές μάσκες αντί 1.500.000 ευρώ δηλαδή με τιμή 20 ευρώ/τεμάχιο. Ο πρώην υπουργός κατήγγειλε επίσης ότι ο διαγωνισμός έγινε με τον όρο να γίνει η προμήθεια εντός 5 ημερών “ώστε να τον πάρει ημέτερος”

Μία σοβαρή καταγγελία του Π.Πολάκη για μάσκες που πρέπει να εξεταστεί

Νεότερα στοιχεία αποδεικνύουν ότι η καταγγελία Πολάκη έγινε την ώρα που η 6η ΥΠΕ έχει από ημερών αναρτήσει στην “Διαύγεια” την μη ολοκλήρωση της διαγωνισμού ακριβώς γιατί ο μειοδότης δεν μπόρεσε να προχωρήσει στην προμήθεια εντός 5 ημερών!
Στη “Διαύγεια” μάλιστα,  έχουν αναρτηθεί συμβάσεις για αγορά απλών μασκών στην τιμή μόλις  των 0,40 λεπτών!

 

Όπως διευκρινίστηκε:

Ο μειοδοτικός διαγωνισμός που έγινε, αφορούσε μάσκες τύπου FFP3 με βαλβίδα, που είναι πανάκριβες γιατί προσφέρουν απόλυτη ασφάλεια και προστασία στο ιατρικό προσωπικό που δίδει μάχη σε μολυσμένους εργασιακούς χώρους.  Σήμερα σε ολόκληρη την Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε μια τέτοια μάσκα, παρά τις εκκλήσεις ιατρών και νοσηλευτών. Αυτό συμβαίνει διότι, για την απόκτηση τους γίνεται “παγκόσμιος πόλεμος”.

Ο εν λόγω διαγωνισμός διενεργήθη από επιτροπή που συγκροτήθηκε νομίμως και τον κέρδισε η εταιρεία που προσέφερε το χαμηλότερο τίμημα.

Η εν λόγω εταιρεία, λίγο μετά εγγράφως ενημέρωσε ότι αδυνατεί να ανταποκριθεί και αποχώρησε. Έτσι η 6η ΥΠΕ ακύρωσε τον διαγωνισμό και αυτό το ανάρτησε στην “Διαύγεια”.

 

SHARE