ΕΥΒΟΙΑ: Πυρκαγιές σε Κύμη – Αλιβέρι – Εκκενώθηκαν χωριά

Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να περιορίσουν τις εστίες φωτιάς που καίνε σε περιοχή με έντονη βλάστηση στον δήμο Κύμης- Αλιβερίου στην Εύβοια.

Σύμφωνα με πληροφορίες πέντε άτομα έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου λόγω αναπνευστικών προβλημάτων. Το πλέον επικίνδυνο μέτωπο βρίσκεται στην περιοχή του Γαβαλά, καθώς ο οικισμός κινδυνεύει να παραδοθεί στις φλόγες, αν η φωτιά δεν ανακοπεί σε ένα συγκεκριμένο σημείο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου, κατά 99% είναι εμπρησμός.

Για «τρεις πυρκαγιές με πολλαπλά μέτωπα» έκανε λόγο το πρωί της Παρασκευής ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός μιλώντας στην ΕΡΤ.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας τέσσερα χωριά χρειάστηκε να εκκενωθούν για προληπτικούς λόγους εξαιτίας της πυρκαγιάς.
Πρόκειται για τα χωριά Δάφνη, Νεοχώριο, Γαβαλάς, Λοφίσκος που είναι από την πλευρά του πύρινου μετώπου του Αλιβερίου.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν με 45 πυροσβέστες και 18 οχήματα από τις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου, 38 άτομα πεζοπόρο από 1η και 2η ΕΜΑΚ, ένα Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων με 8 πυροσβέστες με 4 οχήματα, 4 υδροφόρες και 2 μηχανήματα έργου από την Π.Ε. Βοιωτίας.

 

 

Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια – Προληπτική εκκένωση κατοικιών στο Μακρυχώρι

SHARE