Εύβοια: Μεγάλη φωτιά ανάμεσα στα Στύρα και το Μαρμάρι – Εκκενώνεται το Μαρμάρι

upd 8.30: Νέος συναγερμός στη Νότια Εύβοια, καθώς σε εξέλιξη είναι από τη νύχτα φωτιά σε περιοχή του Δήμου Καρύστου, η οποία κινητοποίησε μεγάλη ισχυρή πυροσβεστική δύναμη. Η φωτιά καίει δασική έκταση στην περιοχή Φηγιάς, ανάμεσα στα Στύρα και το Μαρμάρι. Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Με μήνυμα του 112 δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το Μαρμάρι.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύονται ώρα με την ώρα. Αυτή τη στιγμή στη μάχη με τις φλόγες έχουν πέσει 46 πυροσβέστες με 20 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο, ενώ από αέρος επιχειρούν 6 ελικόπτερα. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Στους κατοίκους δυο οικισμών εστάλη μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση. Συγκεκριμένα δόθηκε εντολή για να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι των οικισμών «Κοκκίνης» και του οικισμού του οικοδομικού συνεταιρισμού Ιατρών.

Αυτή την ώρα στο σημείο επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 20 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα ενώ σύμφωνα με ενημέρωση από την πυροσβεστική έχει δοθεί εντολή για 2 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη, ώστε να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.

«Μιλάμε για ένα επικίνδυνο μέτωπο με πολύ δυνατό άνεμο, στον οικισμό Κοκκίνης είναι κοντά σε σπίτια», δήλωσε πριν από λίγο στην ΕΡΤ, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, κ. Φάνης Σπανός.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα στις περιφέρειες, Στερεάς Ελλάδας, Αττικής, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου, και Κρήτης.

Σε συναγερμό η Πυροσβεστική -Πάνω από 94.000 στρέμματα κάηκαν στα Βίλια και 5.317 στην Κερατέα

SHARE