Ευρωζώνη: Πτωτικά και σήμερα οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων

Μεγάλη πτώση σημείωναν και σήμερα οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης, καθώς ενισχύθηκε το κλίμα ανάληψης ρίσκου, στηρίζοντας τα ομόλογα της Νότιας Ευρώπης.

Το έκτακτο πρόγραμμα αγορών ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ύψους 750 δισ. ευρώ, που ανακοινώθηκε την Τετάρτη έδωσε ώθηση στα ομόλογα των χωρών της Νότιας Ευρώπης, μετριάζοντας κάποια ανησυχία σχετικά με το πώς οι χώρες με πολύ υψηλό χρέος θα χρηματοδοτήσουν τα δημοσιονομικά μέτρα που απαιτούνται για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων έκαναν βουτιά, με αυτή του 10ετούς τίτλου να υποχωρεί 28 μονάδες βάσης στο 1,54% μετά τη χθεσινή πτώση τους κατά σχεδόν 50 μονάδες βάσης.

Οι αποδόσεις των 10ετών ισπανικών και πορτογαλικών ομολόγων μειώθηκαν κατά 15 μονάδες βάσης και οι δύο. «Ο κόσμος σκέφτεται τι συνέβη στην Ασία και προσβλέπει σε μία λίγο θετικότερη συνεδρίαση τώρα που η ΕΚΤ έδρασε όπως και άλλες κεντρικές τράπεζες, οι οποίες λαμβάνουν περισσότερα μέτρα και καθώς έρχεται η δημοσιονομική στήριξη», δήλωσε αναλυτής της Mizuho.

Οι αποδόσεις των 10ετών γερμανικών ομολόγων υποχώρησαν 14 μονάδες βάσης στο -0,31% από το -0,14% που σημείωσαν χθες, το οποίο ήταν υψηλό 10μήνου και πλέον.

SHARE