ΕΥΡΩΠΗ – ΑΓΟΡΕΣ: Στήριξη από τις μετοχές των τηλεπικοινωνιών

Στήριξη προσφέρουν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια οι μετοχές τηλεπικοινωνίας μετά από την προσφορά της Liberty Global για την Sunrise Communication.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχωρεί 0,1% στις 12.946 μονάδες. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει άνοδο 0,6% στις 6.190 μονάδες. Στις 5.044 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι με κέρδη 0,3%. Στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει άνοδο 0,5% στις 20.246 μονάδες. Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει άνοδο 0,4% στις 7.295 μονάδες.

Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε χάρη στις προσδοκίες για μέτρα στήριξης της εγχώριας οικονομίας ύστερα από την κατάρρευση του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε κατά 0,2%, σημειώνοντας άνοδο για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση.

Η μετοχή της Sunrise Communications κατέγραψε άλμα 26,8% αφού η Liberty Global υπέβαλε προσφορά εξαγοράς για τον ελβετικό τηλεπικοινωνιακό όμιλο, σε μια συμφωνία που αποτιμάται στα 6,8 δισεκ. ελβετικά φράγκα.

Οι δείκτες της Wall Street υποχώρησαν χθες εν μέσω αυξανόμενης αβεβαιότητας για το αδιέξοδο στην Ουάσινγκτον σχετικά με μια συμφωνία για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας, ενώ τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι η βρετανική οικονομία κατέγραψε συρρίκνωση ρεκόρ 20,4% μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, η μεγαλύτερη συρρίκνωση του ΑΕΠ που έχει ανακοινωθεί έως τώρα από μια μεγάλη οικονομία.

 

SHARE