Ευρωαγορές: Ανησυχία για την ανάκαμψη – Ο DAX -0,5%, o FTSE 100 στο -1,4%

Πτώση σημειώνουν τα κυριότερα χρημστιστήρια της Ευρώπης, με τους επενδυτές να αναμένουν ενδείξεις για συμφωνία αναφορικά με το αμερικανικό πακέτο βοήθειας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού και τα αποθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα να ασκούν πιέσεις στις ευρωπαϊκές μετοχές.

Οι προβλέψεις της Bank of England για βραδύτερη οικονομική ανάκαμψη μετά την πανδημία στο Ηνωμένο Βασίλειο έπληξαν τη χρηματιστηριακή αγορά στο Λονδίνο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει πτώση 0,4%. Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχωρεί 0,5% στις 12.643 μονάδες. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει πτώση 1,3% στις 6.040 μονάδες.  Στις 4.916 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι με πτώση 0,36%. Στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει πτώση 0,3% στις 19.675 μονάδες. Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη υποχωρεί 0,5% στις 7.002  μονάδες.

Οι μετοχές βρετανικών εταιριών προσανατολισμένων στις εξαγωγές υφίστανται πλήγμα καθώς η στερλίνα ενισχύθηκε μετά την απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στο 0,1%, προειδοποιώντας για πιθανούς κινδύνους σε περίπτωση μείωσης των επιτοκίων κάτω από το μηδέν. Η στερλίνα ανήλθε σε υψηλό πέντε μηνών.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης εταιριών εξόρυξης σημείωσε πτώση 2,4% αφού η Glencore αποφάσισε να μην διανείμει μέρισμα.

Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών της MSCI, που παρακολουθεί την πορεία μετοχών σε 49 χώρες, σημείωσε νωρίτερα πτώση 0,2% και φαίνεται πως η πορεία του θα τερματίσει τρεις συνεχείς ημέρες κερδών.

SHARE