Euroworking group: Προθεσμία 48 ωρών στην Αθήνα – Πρώτα η πλήρης υλοποίηση των εντολών, μετά τα λεφτά!

euroworking group

Προθεσμία 48 ωρών φαίνεται να δίνει το EuroWorking Group στην Ελλάδα, ώστε να εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα, προτού εγκρίνει την εκταμίευση της υποδόσης των 7,5 δισ. ευρώ. Η δόση αναμένεται να πάρει το πρώτο πράσινο φως αύριο μετά την ολοκλήρωση των προαπαιτουμένων και αφού οι θεσμοί στείλουν επιστολή προς τα μέλη του Euroworking group που θα το επιβεβαιώνει.

Θα την πάρουμε την …δόση – Έδωσαν το “ΟΚ” οι Θεσμοί

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, στα ανοιχτά θέματα περιλαμβάνονται η ιδιωτικοποίηση του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό, η μεταφορά 5% των μετοχών του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ, η αναμόρφωση των τιμολογίων της ΔΕΗ για μεγάλους καταναλωτές αλλά και οι καθυστερήσεις στην μεταρρύθμιση της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας που είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων.

Στο μεταξύ, όπως μετέδιδε νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικαλούμενο ευρωπαϊκές πηγές, η έκθεση συμμόρφωσης (compliance report) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος είναι θετική επί της αρχής.

Η έκθεση τέθηκε επί τάπητος στο EWG που συνεδρίασε σήμερα με τηλεδιάσκεψη και εν τέλει δεν “έσβησε” τους αστερίσκους που απέμεναν (κυρίως αναφορικά με τις αποκρατικοποιήσεις) προκειμένου να δώσει το “πράσινο φως”  για την εκταμίευση της υπο-δόσης των 7,5 δισ. ευρώ εντός του μηνός.

Στην σύνοδο μετείχαν οι επιτελείς των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης, αλλά και οι εκπρόσωποι των 4 θεσμών.

 

ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ BANKWARS

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ 7,5 ΔΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ!

Moses receives The-Ten-CommandmentsΤρεις εντολές των δανειστών πρέπει να υλοποιήσει ακόμα η κυβέρνηση, προκειμένου το EuroWorking Group της Δευτέρας να δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση της υποδόσης των 7,5 δισ. ευρώ.

Εντολή πρώτη: Η  θέσπιση του ακαταδίωκτου για τα μέλη του νέου υπερ-ταμείου αποκρατικοποιήσεων, Έλληνες και ξένους,  έτσι ώστε να μπορούν να παίρνουν αποφάσεις χωρίς να υπολογίζουν και να φοβούνται  μηνύσεις και αγωγές. Ποινική ασυλία δηλαδή  σε κάθε εμπλεκόμενο με τις αποκρατικοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένων των εμπειρογνωμόνων και των τεχνοκρατών. Προχθές, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, είπε: «Για την Επιτροπή πρέπει να εξασφαλιστούν ικανοποιητικά περιθώρια λειτουργίας σε όλους τους Ευρωπαίους εμπειρογνώμονες, που βοηθούν την Ελλάδα να βελτιώσει την οικονομία της και να βρει τον δρόμο της προς την ανάπτυξη».

Εντολή δεύτερη: Να δοθούν σαφείς εγγυήσεις πως θα τελειώσει γρήγορα, εντός του 2016, η υπόθεση “Ελληνικό”, με το ΤΑΙΠΕΔ να υπογράφει τη σύμβαση με την Lamda Development του ομίλου Λάτση. Τελική συμφωνία έως την 14η Νοεμβρίου  2016.

Εντολή τρίτη: Πώληση του 5% των μετοχών του ΟΤΕ στην Deutsche Telecom. Σήμερα, το ελληνικό δημόσιο κατέχει το 6% των μετοχών και το ΙΚΑ το 4%.

Επειδή θεωρείται δεδομένο πως η κυβέρνηση δεν θα πει όχι στην υλοποίηση των παραπάνω, τα 7,5 δις θα τα εισπράξει η χώρα, όπως έχει γράψει εδώ και καιρό το bankwars, στο “παρά ένα” της πληρωμής των δανειστών! Αν τη Δευτέρα πάνε όλα κατ’…ευχήν, ο ESM  θα δώσει το ok για την εκταμίευση και αμέσως μετά τα ευρωπαικά κοινοβούλια θα την εγκρίνουν.  Πιθανολογείται, πως όλα θα έχουν τελειώσει μέχρι την τελευταία εβδομάδα του μηνός, ώστε οι δανειστές, να πάρουν τα λεφτά που τους χρωστάμε!

ΤΙ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ;

Στις 13 Ιουλίου 448 εκατ στο ΔΝΤ
Στις 20 Ιουλίου 2,23 δισ. στην ΕΚΤ
Στις 20 Ιουλίου  20 εκατ στην Ευρωπαική Επενδυτική Τράπεζα
Στις 7 Σεπτεμβρίου 200 εκατ στο ΔΝΤ
Στις 10 Σεπτεμβρίου 145 εκατ στο ΔΝΤ
Στις 7 Δεκεμβρίου 299 εκατ στο ΔΝΤ

ΣΥΝΟΛΟ ΥΠΟΔΟΣΗΣ 7,5 ΔΙΣ – ΣΥΝΟΛΟ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ 3,342 ΔΙΣ. Αν δοθούν τα 3,5 δισ στα χρέη του κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα, μένουν 658 εκατομμύρια …προς πάσαν χρήσιν.

Σημείωση: Πληρώνουμε και την Τρίτη  7 Ιουνίου 299 εκατ στο ΔΝΤ, αλλά αυτά υπάρχουν.

 

SHARE