Eurobank – Egg : Στρατηγική επιλογή η στήριξη των νέων επιχειρηματιών

Την έναρξη του νέου, 6ου κατά σειρά, κύκλου του eggentergrοwgo, ανακοίνωσαν η Eurobank και το Corallia, που σχεδίασαν και υλοποιούν από το 2013 το πιο αναγνωρισμένο στην Ελλάδα Πρόγραμμα στήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας.

O 6ο κύκλος του egg εγκαινιάζει μία ολοκληρωμένη δέσμη χρηματοδοτικών επιλογών που απευθύνεται στις νέες επιχειρήσεις προκειμένου να υλοποιήσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια ενώ, παράλληλα, θεσμοθετεί νέα κριτήρια και βελτιωμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά για την ένταξη των επιχειρηματικών ομάδων στο Πρόγραμμα, στα πρότυπα των πλέον σύγχρονων οικοσυστημάτων διεθνώς.

Στρατηγική επιλογή και διαχρονική προτεραιότητα για την Eurobank αποτελεί η στήριξη των νέων επιχειρηματιών τόνισε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Σταύρος Ιωάννου.

Ο κ. Ιωάννου μιλώντας σήμερα σε συνέντευξη τύπου για την προκήρυξη του έκτου κύκλου του προγράμματος επιχειρηματικής επιτάχυνσης «egg», που έχει δημιουργήσει σε συνεργασία με το «Corallia» σημείωσε τις στρατηγικές προτεραιότητες της τράπεζας στον τομέα αυτό.

Αναφέρθηκε αναλυτικά στα «κανάλια» χρηματοδότησης, πέντε συνολικά, που θα έχουν στην διάθεση τους οι επιχειρήσεις, που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες χρηματοδότησης από τις μικρότερες μέχρι τις πιο σύνθετες. Επισήμανε επίσης ότι η Eurobank συνεργάζεται ήδη με δύο εταιρίες του egg, έχει υποστηρίξει ως χορηγός μια, ενώ εξετάζονται οι δυνατότητες για συνεργασίες με δύο ακόμη.

  «Η στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, αποτελεί διαχρονική προτεραιότητα και στρατηγική επιλογή. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που θα αναστρέψουν το φαινόμενο brain drain, θα δημιουργήσουν κίνητρα επιστροφής στην Ελλάδα των χιλιάδων ταλέντων που έχουν μεταναστεύσει κατά τη διάρκεια της κρίσης και, παράλληλα, θα επιτρέψουν στους νέους επιχειρηματίες να παίξουν ουσιαστικό ρόλο στο μηχανισμό της οικονομικής ανάπτυξης. Η Eurobank, αναγνωρίζοντας ότι η χρηματοδότηση είναι ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες που κρατούν στη χώρα επαγγελματικά φιλόδοξους και ικανούς νέους και νέες, με τη συνεργασία και του Corallia, προχώρησε στο σχεδιασμό ενός ολοκληρωμένου προγράμματος χρηματοδοτικών επιλογών που θα εμπλουτίζεται όσο θα σταθεροποιείται η κατάσταση στην οικονομία. Τώρα είναι η ευκαιρία να παρέχουμε ουσιαστική στήριξη στη νεανική επιχειρηματικότητα, όχι μόνο μέσα από οργανωμένα προγράμματα όπως το egg, αλλά και ως επένδυση ευρύτερα του επιχειρηματικού κόσμου στο μέλλον».

Ο Γενικός Διευθυντής του Corallia, καθηγητής Βασίλειος Μακιός, τόνισε: «Tο Πρόγραμμα egg συνεχίζει για έκτη συνεχή χρονιά να υποστηρίζει καινοτόμες ιδέες να ανθίσουν και να γίνουν βιώσιμες επιχειρήσεις. Η πρωτοβουλία αυτή που συν-οραματιστήκαμε μαζί με τους εξαιρετικούς συνεργάτες της Eurobank και υλοποιείται χάρη στην αμέριστη προσφορά τους σε όλους τους τομείς, αποτελεί πλέον μια εδραιωμένη σχολή επιχειρηματικότητας στη χώρα μας. Φέτος, θέτουμε ακόμα πιο ψηλά τον πήχη επιχειρώντας ποιοτικές βελτιώσεις τόσο σε επίπεδο παροχών και υπηρεσιών όσο και ευκαιριών διασύνδεσης εντός και εκτός ελληνικών συνόρων που προσφέρουμε στις νέες επιχειρήσεις. Το Corallia, ως μονάδα του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά, στηρίζει αποφασιστικά τη διασύνδεση της έρευνας με την παραγωγή με χρήση νέων τεχνολογιών για περισσότερα από 10 χρόνια στη χώρα, και θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις εκείνων που τολμούν να καινοτομήσουν, συμβάλλοντας στη στροφή του αναπτυξιακού μοντέλου της Ελλάδας σε καινοτόμες δραστηριότητες που δημιουργούν προστιθέμενη αξία και θέσεις εργασίας».

Τα αποτελέσματα των προηγούμενων κύκλων του προγράμματος που παρουσιάστηκαν ήταν εντυπωσιακά: Μέσω του egg μέχρι σήμερα, μεταξύ άλλων, 355 επιχειρηματίες δημιούργησαν 132 επιχειρηματικές ομάδες, 86 έχουν νομική μορφή με συνολικό αριθμό εργαζομένων πάνω από 210.

Έχουν δημιουργηθεί 33 εταιρίες με τζίρο το 2016 πάνω από 1,1 εκατ. ευρώ, ενώ 22 εταιρίες έχουν λάβει συνολικά επενδύσεις/ χρηματοδότηση 2,1 εκατ ευρώ. Δεκαπέντε εταιρίες έχουν λάβει συνολικά χρηματοδότηση Eurobank 0,5 εκατ ευρώ. Έξι εταιρίες έχουν καταθέσει πατέντα και 17 εταιρίες έχουν κατοχυρώσει ευρεσιτεχνία. Στην εκδήλωση μίλησε επίσης ο Νικόλαος Βογιατζής από το Corallia και αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες του έκτου κύκλου του προγράμματος.

SHARE