Eurobank: Το Πρόγραμμα egg ταξιδεύει στη Βοστώνη

eurobank

Με μία σειρά νέων δυναμικών κινήσεων και δράσεων το Πρόγραμμα egg εγκαινίασε τη νέα χρονιά με στόχο να ενισχύσει ακόμη περισσότερο  τις εταιρείες που συμμετέχουν στον 4ο κύκλο του Προγράμματος στηρίζοντας την εξωστρέφεια των νεοφυών επιχειρήσεων και τη δημιουργία επιχειρηματικής δικτύωσης και προβολής των εταιρειών αυτών στις αγορές του εξωτερικού.

Στο πλαίσιο αυτό, δέκα (10) εταιρείες από τις τριάντα (30) που συμμετέχουν στον 4o κύκλο του Προγράμματος egg ταξίδεψαν στη Βοστώνη για να συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα εξωστρέφειας διάρκειας 15 ημερών (9-23 Ιανουαρίου 2017) που περιλαμβάνει:
1.    Εκπαίδευση στο StartMIT, με την υποστήριξη mentoring από εξέχοντες καθηγητές, επιχειρηματίες και επιχειρηματικούς αγγέλους,
2.    Διασύνδεση και συνεργασία με την ελληνική διασπορά της Βοστώνης.
3.    Συναντήσεις με εταιρείες τεχνολογίας του κλάδου δραστηριότητας των 10 startup εταιρειών.

Οι εταιρείες του 4ου κύκλου που ταξίδεψαν στην Αμερική  καλύπτουν πολλούς και διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας, όπως ο Τουρισμός, το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν, οι Aναδυόμενες Tεχνολογίες & Eφαρμογές Internet of Things (IoT), οι Τεχνολογίες και Εναλλακτικές Μορφές Γεωργίας και Καλλιέργιας, η Πολιτιστική Bιομηχανία, οι Yπηρεσίες Υγείας και η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα. Οι εταιρείες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα εξωστρέφειας egg είναι οι: Agile Agriculture Technologies, Artimelia, Ex Machina, Fraud Line, Greeking.me, Mentor, Messinian Hub, Πάρκο Χαράς, Tooristas,  Woof Club.

Σημαντική υποστήριξη στις εταιρείες της αποστολής  παρείχε το Ελληνικό Προξενείο στη Βοστώνη που διοργάνωσε ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στην άφιξη της ελληνικής αποστολής του egg και των δέκα (10) νεοφυών καινοτόμων επιχειρήσεων.

Η Πρόξενος στη Βοστώνη κα Ιφιγένεια Καναρά καλωσόρισε την ελληνική αποστολή και σημείωσε ότι η Βοστώνη, ως παγκόσμιο κέντρο καινοτομίας και έρευνας, είναι ένας ελκυστικός όμως παράλληλα ιδιαίτερα ανταγωνιστικός προορισμός. Η κα Καναρά επεσήμανε ότι η καινοτόμος νεανική επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα χαίρει της εκτίμησης και της υποστήριξης της ελληνικής κοινότητας στη Βοστώνη και κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο το πρόγραμμα εξωστρέφειας του egg, αλλά και κάθε άλλης  πρωτοβουλίας προς αυτή την κατεύθυνση.

Σημαντική στην υποστήριξη της αποστολής ήταν η συμβολή της κας Μαρίνας Χατζοπούλου, επιχειρηματία μέλους της Συμβουλευτικής Επιτροπής και angel investor  του egg η οποία εξήγησε στους συμμετέχοντες επιχειρηματίες και επαγγελματίες από την ελληνική ομογένεια της Βοστώνης αλλά και τοπικούς παράγοντες, τη φιλοσοφία και την προσπάθεια της Eurobank που σε συνεργασία με το Corallia αποφάσισαν  να επενδύσουν στη νεανική καινοτόμο επιχειρηματικότητα, δίνοντας παράλληλα το στίγμα των προϋποθέσεων που απαιτούνται για την ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας ευρύτερα.

Το Πρόγραμμα egg και τη σημασία της πρωτοβουλίας αυτής της Eurobank, παρουσίασε αναλυτικά η διευθύντρια του Προγράμματος egg, κα Σταυρούλα Μπαχταλιά η οποία ανέπτυξε επίσης τα αποτελέσματα που έχει επιτύχει μέχρι τώρα ο συγκεκριμένος επιχειρηματικός επιταχυντής, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον των προσκεκλημένων επιχειρηματιών οι οποίοι εστιάζουν στις τάσεις της τεχνολογίας και τις επιχειρηματικές εξελίξεις στην Ελλάδα, αλλά και στις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στη χώρα μας.

Για την υλοποίηση του προγράμματος εξωστρέφειας egg και της ελληνικής αποστολής, εξαιρετική ήταν επίσης η βοήθεια του κ. Μιχάλη Μπλέτσα μέλους της συμβουλευτικής επιτροπής του egg και διευθυντή Πληροφορικής του ΜΙΤ Media Lab ο οποίος με την πολύτιμη εμπειρία του συμβούλευσε τους συντελεστές του egg σχετικά με τους στόχους του προγράμματος εξωστρέφειας egg, ενώ υποδέχτηκε την αποστολή στο Media Lab του ΜΙΤ και τους καθοδήγησε σε θέματα που αφορούν τους νέους επιχειρηματίες σήμερα.

Με βάση την εμπειρία από τους 4 κύκλους του egg, τα βασικά χαρακτηριστικά που ενισχύουν τη βιωσιμότητα και το μέλλον μιας νεοφυούς επιχείρησης, είναι ο σωστός προγραμματισμός, οι σαφείς στόχοι, η επίπονη και συνεχής προσπάθεια καθώς και ο συστηματικός και αυστηρός έλεγχος στην εφαρμογή του business plan. Ωστόσο η καινοτομία, η εύρεση πόρων χρηματοδότησης και η διάχυση της νέας ιδέας στην αγορά παρέχουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και βελτιώνουν σημαντικά τις επιδόσεις ενός νεοφυούς οργανισμού. Σκοπός του Προγράμματος egg είναι να διασφαλίζει τις προϋποθέσεις αυτές και να υποστηρίζει τις εταιρείες του με πρωτοβουλίες και ενέργειες που βοηθούν στην εξωστρέφεια και την ανάπτυξή τους.

SHARE