Έτσι “εξηγείται” η αποφυλάκιση του Άρη Φλώρου της Energa – Hellas Power

 

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η αποφυλάκιση για  «λόγους υγείας» του 39χρονου Αρη Φλώρου, ο οποίος έχει καταδικαστεί για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Energa – Hellas Power και εξέτιε στη φυλακή ποινή κάθειρξης 21 ετών.

Απόσπασμα από την ταινία ΟΙ ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ του 1954 με τους Νίκο Σταυρίδη και Πέτρο Γιαννακό (ή Κοκοβιό)

Ο 39χρονος φέρεται να διαγνώστηκε με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% λόγω κρίσεων επιληψίας που αντιμετωπίζει και πέρασε την πύλη εξόδου της φυλακής κάνοντας χρήση του άρθρου 110 Α του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Το εν λόγω άρθρο δίνει τη δυνατότητα της υφ’ όρον απόλυσης σε κρατούμενους με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67% εφόσον έχουν εκτίσει το ένα πέμπτο της ποινής τους.

Υπενθυμίζεται πως πριν από τη μεταγωγή του στις φυλακές Χαλκίδας, ο κ. Φλώρος κρατείτο στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού. Το προηγούμενο διάστημα, ο 39χρονος είχε καταθέσει αλλεπάλληλες αιτήσεις αποφυλάκισης, οι οποίες όμως δεν είχαν γίνει δεκτές.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, οι υπεύθυνοι των δύο εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, (Βασίλης Μηλιώνης και Άρης Φλώρος) εισέπρατταν τα χρήματα από το λεγόμενο «χαράτσι» στα ακίνητα, ωστόσο δεν το κατέβαλαν ποτέ, ως όφειλαν, στο ελληνικό Δημόσιο.

Στις αρχές του 2017, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ένοχο τον Αρη Φλώρο για υπεξαίρεση και ξέπλυμα και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 21 ετών και χρηματική ποινή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Αντίθετα, οι περισσότεροι συγκατηγορούμενοί του, μολονότι κρίθηκαν ένοχοι για τα ίδια αδικήματα, δεν οδηγήθηκαν στη φυλακή, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε την αναστολή εκτέλεσης των ποινών τους.

Εν τω μεταξύ τον περασμένο Μάρτιο ο Φλώρος κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ και αντίδικο του στην υπόθεση Energa – Hellas Power, Γιώργου Αντωνόπουλου το Νοέμβριο του 2014 στην Πεντέλη. Ως φυσικοί αυτουργοί είχαν κατηγορηθεί δύο Αλβανοί κακοποιοί.

SHARE