Έτοιμος για επενδύσεις ο Naguib Sawiris, είπε στον Μητσοτάκη

Συνάντηση με τον επικεφαλής του μεγάλου επενδυτικού oμίλου Orascom Investment Holding Group Naguib Sawiris είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά θετικό κλίμα και ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι αποτελεί βασική κυβερνητική προτεραιότητα η ανάπτυξη, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την προσέλκυση επενδύσεων, γι’ αυτό το λόγο είναι αποφασισμένος να δημιουργήσει το κατάλληλο επενδυτικό κλίμα.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του επενδυτικού ομίλου κ. Sawiris δήλωσε φίλος της Ελλάδας και έτοιμος να κάνει μεγάλες επενδύσεις στη χώρα μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη, στις 11:00, θα συναντηθεί με τον επενδυτή κ. Ουαλίντ.

Επίσης, αύριο στις στις 18:00 θα συναντηθεί τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, ενώ την Παρασκευή, στις 10:00, θα έχει συνάντηση με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ.

Αναφερόμενος στα ταξίδια του Κυριάκου Μητσοτάκη στο εξωτερικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι στις 29 Αυγούστου θα μεταβεί στο Βερολίνο, όπου θα συναντηθεί με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Αμέσως μετά, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Ολλανδία (2-3 Σεπτεμβρίου) ενώ από τις 24 μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου θα βρεθεί στη Νέα Υόρκη, για να δώσει το “παρών” στη γενική συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Αναφορικά με την ατζέντα του πρωθυπουργού στις επαφές που θα έχει με ξένους ομολόγους του ο κ. Πέτσας είπε πως η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων είναι βασικός άξονας της κυβέρνησης και πως όλα τα ζητήματα συζητούνται με τους εταίρους.

 

SHARE