Εθνική Τράπεζα: Συμφωνία για την πώληση του πακέτου κόκκινων δανείων ICON στην BAIN

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στο protothema.gr, ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση και έκλεισε η συμφωνία για την πώληση από την Εθνική Τράπεζα του πακέτου κόκκινων δανείων ICON στην BAIN. Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη και είναι ψήφος εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία. Αποτελεί την πρώτη συμφωνία του είδους που ξεκίνησε να συζητείται προ κορωνοϊού περίοδο και ολοκληρώνεται στην μετά κορωνοϊού εποχή.

Το ICON είναι πακέτο κόκκινων δανείων 1.500 μικρομεσαίων και μικρών επιχειρήσεων, συνολικού ύψους 2,5 δισ. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει 7.300 καταγγελμένα δάνεια τα οποία φέρουν προσημειώσεις σε 6.000 ακινήτων. Κατά πληροφορίες, η συμφωνία έκλεισε επειδή η διοίκηση της Εθνικής προσέγγισε ρεαλιστικά τα νέα δεδομένα και αποδέχθηκε πρόβλεψη earn out, δηλαδή συμμετοχή στα μελλοντικά κέρδη με ανάλογη αναπροσαρμογή του αρχικά προσφερόμενου τιμήματος.

Το σημαντικό όμως ότι η πώληση του ICON αποδεικνύει ότι παρά τη δυσμενή συγκυρία οι συμφωνίες πώλησης κόκκινων δανείων παραμένουν ζωντανές και υπό αυτή την έννοια συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλης της αγοράς, καθώς πρόκειται για την πρώτη συμφωνία τέτοιου είδους σε ευρωπαϊκό επίπεδοι, αυτή την περίοδο. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες μια -δυο ημέρες.

SHARE