Εθνική Τράπεζα: Πείθει τους επενδυτές στο Λονδίνο για ομόλογο 350 εκατ. ευρώ και πληρώνει τα 40 για επικουρικές με αναδρομικά στις 2 Ιουλίου

Την ώρα που η Εθνική Τράπεζα δείχνει απόλυτα έτοιμη να αντλήσει στις επόμενες εβδομάδες 350 – 400 εκατ. ευρώ από τις διεθνείς αγορές μέσω της έκδοσης ομολόγου Tier II, (στελέχη της και οι σύμβουλοι Goldman Sachs και Morgan Stanley πραγματοποιούν επαφές στο Λονδίνο με επενδυτές και εκτιμούν ότι μπορούν να πετύχουν επιτόκιο καλύτερο από αυτό που πέτυχε η “πρωτοπόρος” στην έκδοση Τράπεζα Πειραιώς-9,75%), στο “εσωτερικό μέτωπο” έχει να αντιμετωπίσει τον…Πετρόπουλο και τις αντισυνταγματικές του, όπως υποστηρίζει, διατάξεις που πέρασε στη Βουλή.

Έως τις 28 Ιουνίου η Εθνική Τράπεζα πρέπει να καταβάλλει στο επικουρικό ΕΤΕΑΕΠ, στο οποίο εντάσσονται και οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι της το ποσό των 36 εκατ. ευρώ. Το συνολικό ποσόν για το έτος ανέρχεται στα 40 εκατ. σύμφωνα με την τροπολογία του υφυπουργού Τάσου Πετρόπουλου που ψηφίστηκε στις αρχές Ιουνίου στη Βουλή, προκειμένου να μη θιγούν οι επικουρικές του ΛΕΠΕΤΕ.

Σημειώνεται ότι οι πρώτες επικουρικές συντάξεις μαζί με τα αναδρομικά 7 μηνών θα καταβληθούν στους 16.280 συνταξιούχους της Τράπεζας, στις 2 Ιουλίου.

Σύμφωνα με όσα ψηφίστηκαν, που αποτυπώνονται και στην υπουργική απόφαση,  “σε περίπτωση ολικής ή μερικής καθυστέρησης καταβολής του συνόλου ή μέρους των εισφορών επικουρικής ασφάλισης καθώς και της συμπληρωματικής ασφαλιστικής εισφοράς η είσπραξη ανατίθεται στο ΚΕΑΟ σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. Σε περίπτωση ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών η υπόχρεη Τράπεζα στερείται αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας”.

 

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ

Η ΕΤΕ στις 10 Ιουνίου 2019 σε ανακοίνωσή της επεσήμανε ότι:

Εθνική: Αντισυνταγματική η τροπολογία για ΛΕΠΕΤΕ

 

SHARE