Εθνική Ασφαλιστική: Ξεκινούν οι διαδικασίες για την πώληση του 80%

Έως τα τέλη του μήνα θα ξεκινήσει από τις Goldman Sachs και Morgan Stanley, που ενεργούν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι της Εθνικής, η διαδικασία οριστικοποίησης των αρχικά ενδιαφερόμενων για την απόκτηση του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Bloomberg, η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής αναμένεται να αποφέρει έσοδα άνω των 500 εκατ. ευρώ, ενώ ο όμιλος θα διατηρήσει σε αυτήν ποσοστό 20%.

Μετά την πρώτη αξιολόγηση  θα αποφασισθεί αν η Εθνική προχωρήσει σε διαγωνισμό πώλησης του 80% ή σε IPO.

Στόχος είναι η πώληση να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο α’ τρίμηνο του 2020, δηλαδή λίγο αργότερα από την αρχική ημερομηνία που είχε προβλεφθεί στο σχέδιο μετασχηματισμού του ομίλου, αλλά σε κάθε περίπτωση μέσα στην προθεσμία που είχε θέσει η DG Comp που έχει δώσει παράταση για την ολοκλήρωση της πώλησης έως και τις 30 Ιουνίου. 2020.

Στη δεύτερη περίπτωση για την πώληση της εταιρείας μέσω Αρχικής Δημόσιας Προσφοράς, θα διατεθεί τουλάχιστον το 51% των μετοχών έως τις 29 Φεβρουαρίου του 2020 και οι υπόλοιπες μετοχές ως τα τέλη του 2020.

Προς το παρόν, αρχικό ενδιαφέρον υπάρχει από τουλάχιστον δύο private equity funds, κοινοπραξίες, που έχουν ως κορμό αντασφαλιστικούς ομίλους, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδιαφέρεται να κάνει την επανεμφάνισή του στη διαδικασία και η κινεζική  Fosun, που επιστρέφει μετά από μια σχεδόν τριετία στη διεκδίκηση της μεγαλύτερης εγχώριας ασφαλιστικής, στο πλαίσιο του αυξημένου ενδιαφέροντος που σημειώνεται το τελευταίο διάστημα για επενδύσεις στη χώρας μας.

 

SHARE