Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ: Οι εισπρακτικές οχλούν δανειολήπτες για προκαταβολές επαναρρύθμισης δανείων

Προστασία των δανειοληπτών από τις ενέργειες των εισπρακτικών εταιρειών, ζητούν 37 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, καλούν την κυβέρνηση να λάβει μέτρα. Όπως καταγγέλλουν, εν μέσω της πανδημίας, οι εισπρακτικές εταιρείες συνεχίζουν οχλήσεις στους δανειολήπτες προκειμένου να καταβάλλουν προκαταβολές για επαναρρύθμιση στα δάνειά τους.

“Η περίοδος που διανύουμε μέχρι και την οριστική υπέρβαση της υγειονομικής κρίσης δεν πρέπει να αποτελέσει αιτία για να βρεθούν οι οφειλέτες σε ακόμα δυσμενέστερη θέση”, υπογραμμίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι ζητούν από τους συναρμόδιους υπουργούς, Ανάπτυξης και Οικονομικών, να ενημερώσουν τι θα πράξουν για την άμεση προστασία των δανειοληπτών από τη μονομερή αυτή, ενέργεια των τραπεζών.

Ζητούν επίσης να ενημερωθούν με ποιους τρόπους και μηχανισμούς θα ελεγχθεί η εφαρμογή των σχετικών μέτρων που ανακοινώθηκαν πρόσφατα από τις ελληνικές τράπεζες-μέλη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών με βάση την τρέχουσα κατάσταση γενικής “καραντίνας” της χώρας και αν θα ληφθούν έκτακτα μέτρα προστασίας από παράλογες απαιτήσεις των τραπεζών κατά την περίοδο που διανύουμε.

 

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

SHARE