Επτά τα κρούσματα Κορωνοϊού στην Ελλάδα – Όλοι σε “επαφή” με Ιταλία

Επτά είναι πλέον τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοινώθηκε το βράδυ του Σαββάτου. Σύμφωνα με τον καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα, εκπρόσωπο υπουργείου Υγείας, το ένα είναι στη Θεσσαλονίκη και τα δύο στην Αθήνα.

Εκτός από την 38χρονη στη Θεσσαλονίκη, το παιδί της της και άλλες δύο γυναίκες στην Αθήνα, ανακοινώθηκαν σήμερα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας ακόμα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωναϊού SARS-CoV-2. Πρόκειται για μία Ελληνίδα και δύο Έλληνες.

Το πέμπτο κρούσμα είναι μια Ελληνίδα, η οποία είχε στενή επαφή με την 38χρονη από τη Θεσσαλονίκη, που ήταν το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στη χώρα μας. Παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς στη Θεσσαλονίκη. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Όσον αφορά το έκτο κρούσμα, πρόκειται για Έλληνα 62 ετών
ο οποίος ταξίδεψε πρόσφατα (στις 26 Φεβρουαρίου) σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας (Μιλάνο) και παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας.
Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, κατά την επιστροφή του εμφάνισε πυρετό και δύσπνοια, και αρχικά πήγε και εκείνος, όπως και η 40χρονη τραπεζική υπάλληλος, στο «Σωτηρία».

Το έβδομο κρούσμα είναι Έλληνας, στενή επαφή του τρίτου επιβεβαιωμένου κρούσματος στην Ελλάδα, (η 40χρονη, τραπεζική υπάλληλος) ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

 

Στη Θεσσαλονίκη το 5ο κρούσμα Κορωναϊού- Φίλη της 38χρονης που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ

 

ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

Το πρώτο καταγεγραμμένο κρούσμα στην Ελλάδα, η 38 χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη, εισήχθη στο ΑΧΕΠΑ την Τρίτη το βράδυ. Είχε βρεθεί στο Μιλάνο σε εμπορική έκθεση ένδυσης. Κλήθησαν να εξεταστούν, ο σύζυγος της, το παιδί της και η μητέρα της.

-Η 38χρονη έχει μεταδώσει τον κορωνοϊό στο ηλικίας 10 ετών παιδί της, που αποτελεί το δεύτερο καταγεγραμμένο κρούσμα που παραμένει νοσηλευόμενο για 14 ημέρες στο ΑΧΕΠΑ, σε καλή κατάσταση. Ο σύζυγος και η μητέρας της είναι αρνητικοί.

-Την Πέμπτη ανακοινώθηκε η ύπαρξη τρίτου κρούσματος. Πρόκειται για μια 40χρονη, τραπεζική υπάλληλο, που είχε ταξιδέψει επίσης στο Μιλάνο. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και παρά το γεγονός ότι η συνταξιδιωτισσά της βρέθηκε αρνητική στον κορωνοϊό, συνεστήθη η προληπτική μεταφορά και εκείνης στο «Αττικό».

Το πέμπτο κρούσμα είναι μια Ελληνίδα, η οποία είχε στενή επαφή με την 38χρονη από τη Θεσσαλονίκη, που ήταν το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στη χώρα μας.

SHARE