Επιθετική πολιτική Τραμπ για αναστήλωση της αγοράς – Ρίχνει 1 τρισ. δολάρια από…αεροπλάνο για επιχειρήσεις, πολίτες

Την έγκριση του Κογκρέσου αναμένεται να πάρει  ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, για πακέτο περίπου 1 τρισ. δολαρίων τόνωσης της οικονομίας που έχει σχεδιάσει η αμερικανική κυβέρνηση.

Ο υπουργός επισήμανε ότι το Κογκρέσο πρέπει να σκεφτεί τις μικρές επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. Δεν είναι ώρα να ανησυχούμε για το έλλειμμα στον προϋπολογισμό και το χρέος.   

Ο κ. Μνούτσιν είπε στους Ρεπουμπλικανούς του Κογκρέσου ότι η αγορά χρειάζεται περισσότερη ρευστότητα.

Η συζήτηση είναι διαρκής λέει ο κ. Μνούτσιν ώστε να υπάρξει συνδυασμός της δημοσιονομικής τόνωσης με το πακέτο μέτρων οικονομικής ανακούφισης που πέρασε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων το Σαββατοκύριακο.

Πρόκειται για ένα τεράστιο πακέτο ενίσχυσης που θα περιλαμβάνει δάνεια, απευθείας χορήγηση επιταγών στους Αμερικανούς πολίτες, παροχή ρευστότητας για τις μικρές επιχειρήσεις.Θα προβλέπεται επίσης  η παράταση της διορίας για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων και διευκολύνσεις για την αποπληρωμή φοιτητικών δανείων.

Πολύ θετικά αντιδρά η Wall Street. Ο Dow Jones ενισχύεται 5,2% στις 21.253 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 6,8% υψηλότερα στις 7.371 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 6,4% στις 2.540 μονάδες.

 

SHARE