Επίθεση ΟΤΟΕ σε Φλαμπουράρη για την παρέμβαση στην Πειραιώς

Σκληρή επίθεση στον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη, εξαπολύει η ΟΤΟΕ με αφορμή τις χθεσινές του δηλώσεις περί εγγύησης από την κυβέρνηση των εργασιακών δικαιωμάτων όσων υπαλλήλων της Τράπεζας Πειραιώς μεταφερθούν σε νέα εταιρεία διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Σε ανακοίνωσή της, η ΟΤΟΕ επικρίνει τον υπουργό για μια «πρωτοφανή κίνηση», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, επειδή «εξέδωσε δελτίο τύπου σχετικά με το μέλλον των εργαζομένων στα κόκκινα δάνεια στην Τράπεζα Πειραιώς».

«Δυστυχώς, δύο μόλις μέρες πριν από τις ευρωεκλογές, οι εγγυήσεις της ελληνικής Κυβέρνησης στα εργασιακά δικαιώματα των τραπεζοϋπαλλήλων της Τράπεζας Πειραιώς, αφορούν… στο “μέλλον” τους σε μία άλλη εταιρία (εκτός τράπεζας) και μάλιστα με έναν τρόπο, που ουσιαστικά προαναγγέλλει, ότι οι εργαζόμενοι στα κόκκινα δάνεια θα πάψουν να είναι τραπεζοϋπάλληλοι και θα χάσουν όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από τις συμβάσεις τους με τις τράπεζες. Λυπούμαστε, κύριε Φλαμπουράρη, αλλά θα θέλαμε να εγγυηθείτε την εργασία των τραπεζοϋπαλλήλων στις τράπεζες, όπως σταθερά υποστηρίζει η ΟΤΟΕ και σύσσωμος ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων», τονίζει, μεταξύ άλλων, η ΟΤΟΕ.

Και προσθέτει: «Αυτή τη μάχη δίνουμε εμείς και σε μια τέτοια μάχη θα σας θέλαμε δίπλα μας, γιατί θεωρούμε ότι η πορεία ανάπτυξης των τραπεζών, προκειμένου να ανταποκριθούν στο ρόλο τους, προϋποθέτει σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα των τραπεζοϋπαλλήλων και η καλύτερη εγγύηση αυτών των δικαιωμάτων, που ξέρουμε εμείς, είναι οι αγώνες μας. Τα εργασιακά δικαιώματα των τραπεζοϋπαλλήλων, που εργάζονται στις υπηρεσίες των κόκκινων δανείων των τραπεζών, είναι αδιαπραγμάτευτα και δεν προσφέρονται σε κανέναν ούτε ως ευκαιρία πολιτικής εκμετάλλευσης ενόψει των εκλογών, ούτε ως αφορμή για την υλοποίηση αντεργατικών σχεδιασμών των Διοικήσεων των Τραπεζών».

 

Πειραιώς : Διαχρονική η δέσμευση για τα εργασιακά δικαιώματα – Εξετάζονται όλες οι λύσεις για τα NPEs

SHARE