Παραλήρημα Μπαχτσελί για Τσίπρα: Παίζει με την φωτιά, να θυμάται την Σμύρνη

Προειδοποίηση στον Αλέξη Τσίπρα ότι η Ελλάδα «παίζει με την φωτιά» με την στάση που τηρεί στο Αιγαίο Πέλαγος και στην ανατολική Μεσόγειο απηύθυνε ο ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος της Τουρκίας και υποστηρικτής του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της παράταξής του ο κ. Μπαχτσελί δήλωσε ότι η υπομονή της Άγκυρας «εξαντλείται» και κάλεσε τον πρωθυπουργό «να θυμάται την Ιστορία» και τι συνέβη στους προγόνους του στην Σμύρνη, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Ο κ. Μπαχτσελί παρομοίασε την ελληνική στάση με πειρατική συμπεριφορά, που όμως αδυνατεί να εμποδίσει τις τουρκικές φιλοδοξίες. «Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ξέρει ότι δεν υπάρχουν κουρσάροι στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο μπορούν να μας σταματήσουν», είπε, προσθέτοντας πως ο κ. Τσίπρας πρέπει να σταματήσει να «απειλεί» την Τουρκία.

Ο εθνικιστής πολιτικός προσέθεσε πως οι υποθαλάσσιες γεωτρήσεις και έρευνες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο θα συνεχιστούν. Ήδη το γεωτρύπανο «Πορθητής» επιχειρεί ανοιχτά της Πάφου, εντός της κυπριακής ΑΟΖ, ενώ το δεύτερο γεωτρύπανο «Γιαβούζ» κατευθύνεται προς τα νερά ανοιχτά των κατεχόμενων.

SHARE