Επίθεση με μπογιές στη Βουλή: Με συναυλίες και… δάνειο πλήρωσε ο Ρουβίκωνας

Μέσω οικονομικής ενίσχυσης από συναυλίες αλλά και… δανείου συγκεντρώθηκε τελικά το ποσό των 60.000 ευρώ της εγγύησης που είχε επιβληθεί σε δύο μέλη του Ρουβίκωνα για την καταδρομική επίθεση στη Βουλή, στις 21 Μαΐου, προκειμένου να βρεθούν εκτός φυλακής.

Όπως σημειώνει σε ρεπορτάζ του ο «Ελεύθερος Τύπος», το ποσό των 30.000 ευρώ της εγγύησης που είχε επιβληθεί σε πρωταγωνιστικό μέλος της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας, το οποίο είχε ταυτοποιηθεί από βιντεοληπτικό υλικό για την καταδρομική επίθεση στη Βουλή, συγκεντρώθηκε μέσω οικονομικής ενίσχυσης αλληλεγγύης και συναυλιών.

Για το δεύτερο μέλος του Ρουβίκωνα, που είχε συλληφθεί λίγο μετά την επίθεση, αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν ότι η εγγύηση των 30.000 ευρώ δόθηκε με την εκταμίευση δανείου που έλαβε μετά την υποθήκευση περιουσιακού του στοιχείου.

Ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα, με ανάρτηση σε προφίλ μέσου κοινωνικής δικτύωσης, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, αναφέρει πως οι εγγυήσεις ύψους 60.000 ευρώ, που είχε ορίσει η ανακρίτρια και για τον ίδιο και το σύντροφό του, μαζεύτηκαν μέσω οικονομικών ενισχύσεων αλληλέγγυων και συναυλιών που οργανώθηκαν.

Ο ίδιος, μάλιστα, στη σχετική ανάρτηση, επιχείρησε να εμφανιστεί ότι δεν θα είχε πρόβλημα να πάει στη φυλακή αλλά, όπως γράφει, «εγώ τυγχάνει να ανήκω σε μια αναρχική συλλογικότητα η οποία έχει αποφασίσει πως κανένα μέλος της δεν θα πάει φυλακή όσο περνάει από το χέρι της. Οπότε όπως καταλαβαίνετε έπρεπε να συμμορφωθώ με την απόφαση της ομάδας μου χωρίς να πάρω ατομικές πρωτοβουλίες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα λεφτά συγκεντρώθηκαν από αλληλέγγυους σε »Γαλλία, Βέλγιο, Ελβετία, Ιταλία, Ισπανία, ΗΠΑ, Καναδά, Γερμανία, Ιαπωνία, Σλοβενία, Αυστρία, Βουλγαρία, Ν. Ζηλανδία, Αυστραλία, Ινδονησία, Βραζιλία, Χιλή, Αργεντινή, Ρωσία, Ουκρανία, Ιρλανδία, Ολλανδία και Μάλτα. Και από Ελλάδα σε Αθήνα, Ελευσίνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αγρίνιο, Λαμία, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Τρίκαλα και Ξάνθη».

SHARE