Επιμένει η Θάνου – Για 4η φορά στο ΣτΕ για να επιστρέψει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Επιμένει η τέως πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλική Θάνου να επιτρέψει στη θέση την οποία κατείχε μέχρι πρόσφατα και για το λόγο αυτό προσέφυγε εκ νέου στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στην ίδια κίνηση με την Βασιλική Θάνου προχώρησε και η πρώην αντιπρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής, Άννα Νάκου. Συγκεκριμένα, οι προσφεύγουσες οι οποίες εκπροσωπούνται δια του συνηγόρου, καθηγητή Πάνου Λαζαράτου, στρέφονται κατά των υπ΄ αριθμ. 86330/29-8-2019 και 86332/29-8-2019 αποφάσεων του Υπουργού Ανάπτυξης με θέμα «Διορισμός Προέδρου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού», με την οποία διορίσθηκε ως Πρόεδρος στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ο Ιωάννης Λιανός και «Διορισμός Αντιπροέδρου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού», με την οποία διορίσθηκε ως Αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η Καλλιόπη Μπενετάτου.

Στην προσφυγή της Βασιλικής Θάνου και Άννας Νάκου τονίζεται πως «οι προσβαλλόμενες πράξεις διορισμού νέου Προέδρου και Αντιπροέδρου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, είναι παράνομες, στερούμενες νομίμου ερείσματος, και πάσχουν από πλημμελή και μη νόμιμη αιτιολογία». Υπενθυμίζεται πως ήδη εκκρεμεί η αίτηση ακύρωσης της πρώην προέδρων της Επιτροπής Ανταγωνισμού κατά των διαπιστωτικών πράξεων που Υπουργού Ανάπτυξης που θα συζητηθεί στις 6 Δεκεμβρίου 2019 , ενώ αρνητική ήταν η απάντηση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου τόσο στην αίτηση προσωρινής διαταγής όσο και στην αίτηση αναστολής που είχαν υποβάλλει τόσο η κυρία Θάνου όσο και τα άλλα πρώην μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

SHARE