Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Επιφυλακτικές είναι οι κινήσεις των επενδυτών στα διεθνή χρηματιστήρια μετά τα νέα ρεκόρ στη Wall Street, με το ενδιαφέρον στην Ευρώπη να στρέφεται στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια.

Ωστόσο, οι προσδοκίες για μεγάλο πακέτο μέτρων στήριξης της αμερικανικής οικονομίας υπό τον νέο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, στηρίζουν τις διεθνείς αγορές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωνε άνοδο 0,7%, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες, τις τράπεζες και τις μετοχές των βιομηχανιών να πρωταγωνιστούν.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAΧ ενισχύεται 0,4% στις 13.975 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,2% στις 6.752 μονάδες, στις 5.638 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι με άνοδο 0,2%. Στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται 0,2% στις 22.691 μονάδες, ενώ ο IBEX 35 στη Μαδρίτη καταγράφει άνοδο 0,3% στις 8.231 μονάδες.

Οι αγορές σε Ασία και Wall Street ανήλθαν σε νέα επίπεδα ρεκόρ μετά την ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ χθες από τον Μπάιντεν και την υπογραφή των πρώτων εκτελεστικών διαταγμάτων που περιλαμβάνουν την επιστροφή της Ουάσινγκτον στην Συμφωνία του Παρισιού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, σημειώνει το Reuters.

Αμετάβλητα τα επιτόκια από την ΕΚΤ

 

SHARE