Επεισόδια στις Καστανιές – Χημικά από νεαρούς προς τους φρουρούς

Νέος γύρος επεισοδίων στο φυλάκιο στις Καστανιές στον Έβρο, λίγο πριν τις 09.00, όταν ομάδα νεαρών εκτόξευσε χημικά και δακρυγόνα προς τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας, που απάντησαν.

Προτού ξεσπάσουν τα επεισόδια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προηγήθηκαν δύο εκκωφαντικοί ήχοι.

Οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού αμέσως εξαπλώθηκαν στον χώρο, ελέγχοντας κυρίως τα σημεία όπου υπάρχουν συρματοπλέγματα, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν απόπειρες παραβίασής τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τρίτη η κατάσταση είχε ηρεμήσει, λόγω και της επίσκεψης της ηγεσίας της ΕΕ στον Έβρο, με τους μετανάστες να κινούνται προς τα νότια, έτσι ώστε να βρουν δίοδο για να περάσουν στην Ελλάδα, ωστόσο οι ελληνικές αρχές δεν τους επέτρεψαν την είσοδο, καθώς σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό πραγματοποιήθηκαν 26.000 αποτροπές.

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης πραγματοποιεί επίσκεψη στον Έβρο. Τον συνοδεύουν ο προσωρινός διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού και Διοικητής της 16ης Μεραρχίας, Υποστράτηγος Άγγελος Ιλαρίδης και ο Διοικητής της 12ης Μεραρχίας, Άγγελος Χουδελούδης.

Ο κ. Λαλούσης, γνωρίζει πολύ καλά τη περιοχή αφού πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του ως Αρχηγός ήταν Διοικητής του Δ’ Σώματος και σε συνεργασία με τους διοικητές της 12ης και 16ης είχαν οργανώσει το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων, όπως αυτό που βιώνει η χώρα αυτή τη στιγμή με την Τουρκία.

Ο Αρχηγός θα μεταβεί σε φυλάκια προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά το έργο που συντελείται από τα στελέχη του Στρατού. (ΠΗΓΗ: enikos.gr)

SHARE