Εντυπωσιακή ανάκαμψη στη Wall Street έφεραν οι νέες θέσεις εργασίας

Ισχυρό ανοδικό γύρισμα το οποίο διατήρησαν μέχρι το νήμα, κατάφεραν να κάνουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, αφού κατάφεραν το αρνητικό κλίμα που επικρατούσε ενδοσυνεδριακά να το γυρίσουν και μάλιστα σε επίπεδα θετικού ρεκόρ μετά τα καλά στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ και την σταθεροποίηση στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.

H αμερικανική οικονομία δημιούργησε περισσότερες θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο από ό,τι αναμενόταν, καθώς η οικονομική δραστηριότητα ανέβασε ταχύτητα και τα εμβόλια ενίσχυσαν τις προσδοκίες για ισχυρότερη ανάκαμψη κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

H τεχνολογία επέστρεψε και πάλι στο προσκήνιο, με τους επενδυτές να βρίσκουν ξανά ευκαιρία για αγορές μετά τη μεγάλη πτώση των τελευταίων συνεδριάσεων. Η μετοχή της Microsoft έκανε ράλι 2,2%, στηρίζοντας το δείκτη S&P 500 περισσότερο από κάθε άλλη μετοχή, ενώ ώθηση έδωσαν και τα κέρδη των Intel, Alphabet και Oracle.

O Dow Jones ενισχύθηκε 1,86% στις 31.497 μονάδες

O S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,95% στις 3.841 μονάδες

O Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,55% στις 12.920 μονάδες

Σε εβδομαδιαία βάση, ο Nasdaq υποχώρησε περισσότερο από 2%, ενώ αντίθετα ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,8% διακόπτοντας μία καθοδική πορεία δύο εβδομάδων και ο Dow επίσης με κέρδη 1,8%.

H τιμή του αμερικανικού αργού σημείωσε άνοδο 3,1% στα 65,83 δολάρια ανά βαρέλι – σε υψηλό αντίστοιχο του Απριλίου 2019-

Η τιμή του χρυσού υποχώρησε σε νέο χαμηλό εννέα μηνών και συγκεκριμένα στα 1.698 δολ’αρια η ουγγιά

Το δολάριο ενισχύθηκε 0,5% έναντι του ευρώ στο 1,1916 δολ.

SHARE