Ενθρονίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ενθρονίστηκε ο έβδομος κατά σειρά Ποιμενάρχης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.

Η τελετή της ενθρόνισης πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Μανχάταν.

Τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο εκπροσώπησε ο  Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος.

Επίσης την τελετή ενθρονίσεως του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου τιπμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωπος  του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ, Υπουργού Υγείας κ. Άλεξ Αζάρ, ο Υπουργός  Εξωτερικών Ελλάδος  κ. Γιώργος  Κατρούγκαλος, η σύζυγος του Προέδρου της ΝΔ κ. Μαρέβα Μητσοτάκη, Αμερικανοί  αξιωματούχοι, εκπρόσωποι  άλλων  κυβερνήσεων και χωρών, θρησκευτικοί  ηγέτες, ακαδημαϊκοί , διπλωμάτες, επιχειρηματίες , άρχοντες του Θρόνου, η ηγεσία του 100 Leadership,κληρικοί  και λαϊκοί από Ελλάδα και Πόλη και πλήθος ομογενών οι οποίοι είχαν προσέλθει από νωρίς και είχαν συγκεντρωθεί και έξω από το ναό.

Να σημειωθεί ότι στην ενθρόνιση  παρέστησαν ως ιδιαίτερη ευλογία από το Άγιο Όρος, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αλέξιος και της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Γαβριήλ.

Στον χαιρετισμό  του ο Υπ. Υγείας κ. Άλεξ Αζάρ υπήρξε ιδιαίτερα θερμός και μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του Αντιπροέδρου Μάικ Πενς.

Τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής εγκατέστησε ο Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος, ο οποίος όπως είπε χαρακτηριστικά παρακολουθεί τα βήματα του Ελπιδοφόρου από τα πρώτα του φοιτητικά του χρόνια.

“Η επιλογή του ονόματός σου γνωρίζουμε όλοι ότι δεν ήταν τυχαία. Ελπιδοφόρος υπήρξες ως μαθητής και σπουδαστής, Ελπιδοφόρος  ως κληρικός, Ελπιδοφόρος ως γραμματέας  και αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Ελπιδοφόρος ως ακαδημαϊκός, Ελπιδοφόρος ως Ηγούμενος και Σχολάρχης της Χάλκης, Ελπιδοφόρος και ως Ποιμενάρχης της Προύσας. Ελπιδοφόρος έρχεσαι τώρα εδώ, στο κοινώς θεωρούμενο κέντρο του κόσμου, φέρνοντας όχι μόνο ελπίδα αλλά και βεβαιότητα. Έρχεσαι σε μία χώρα που δικαίως αποτελεί θεματοφύλακα του σύγχρονου πολιτισμού” ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, Σεβ.  Γερμανίας Αυγουστίνος.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Γερμανίας προσέφερε στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο την Πατριαρχική ράβδο που του δώρισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ευχόμενος « να χρησιμοποιηθεί μόνο ως βακτηρία και επιστηριγμός του υπέροχου ποιμνίου της Αμερικής»

SHARE