Ένταση έξω από το Μαξίμου: Kαθαρίστριες ζητούν συνάντηση με Τσίπρα – Πέταξαν φρατζόλες ψωμί

Μικροένταση προκλήθηκε στη συγκέντρωση των καθαριστριών του Δρομοκαιτειου όταν αυτές και μέλη της ΠΟΕΔΗΝ προσπάθησαν να φτάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να συναντηθούν με συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Οι παραταγμένες αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους διαδηλωτές με τις ασπίδες τους.

Οι διαδηλωτές, μάλιστα, εκτόξευσαν καρβέλια ψωμί προς την πλευρά των αστυνομικών προκειμένου αυτά όπως είπαν να φτάσουν στον κ. Τσίπρα.

Επιπλέον, καταγγέλλουν τον πρωθυπουργό για τη στάση της αστυνομίας απέναντι τους, λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση που είχε με τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών. Οπως λένε, αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για λύση στο ζήτημα των καθαριστριών καθώς αν προκηρυχθούν επισήμως οι εκλογές δεν θα είναι δυνατό να προχωρήσουν οι ανανεώσεις των συμβάσεων τους.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των αντεγκλήσεων μια εκ των καθαριστριών αισθάνθηκε αδιαθεσία και λιποθύμησε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη συγκέντρωση μόλις 40 με 50 καθαριστριών και μελών της ΠΟΕΔΗΝ έχουν κινητοποιηθεί υπεράριθμες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ με έξι (!) κλούβες και τουλάχιστον τέσσερις διμοιρίες να έχουν αποκλείσει κάθε πρόσβαση προς το Μέγαρο Μαξίμου. Ειδικότερα, αποκλεισμένες είναι οι οδοί Ηρώδου Αττικού, Ρηγίλλης και Μουρούζη, με το γεγονός να έχει προκαλέσει την οργή αρκετών περαστικών που προσπαθούν να διασχίσουν τους εν λόγω δρόμους για να φτάσουν στα σπίτια ή τις δουλειές τους.

Πάντως, μετά την ένταση και τη λιποθυμία της καθαρίστριας, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ενημερώθηκε ότι αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας και των εργαζομένων του Δρομοκαιτειου θα γίνει δεκτή στις 11.00 το πρωί της Κυριακής στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να δοθεί λύση στο ζήτημα. Αυτήν την ώρα οι συγκεντρωμένοι απομακρύνονται από το σημείο ενώ σταδιακά αποχωρούν και οι ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

SHARE