Ενρία: Οι ελληνικές τράπεζες πιάνουν τους στόχους, αλλά απαιτείται περαιτέρω πρόοδος

Τα βήματα που έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια οι ελληνικές τράπεζες στην αντιμετώπιση του μεγάλου βάρους των κόκκινων δανείων αναγνώρισε ο Αντρέα Ενρία, επικεφαλής του εποπτικού μηχανισμού SSM της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ωστόσο ζήτησε περισσότερη προσπάθεια ακόμη.

«Οι ελληνικές τράπεζες επιτυγχάνουν τους στόχους, που έχουν τεθεί από τις εποπτικές αρχές. Πρέπει όμως να δούμε περαιτέρω πρόοδο στην Ελλάδα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ενρία μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίολυ.

Ο κ. Ενρία υπογράμμισε ότι η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων αποτελεί προτεραιότητα συνολικά για τον χρηματοπιστωτικό τομέα της Ευρωζώνης, αν και παραδέχθηκε ότι η εικόνα είναι πολύ διαφορετική από χώρα σε χώρα. Κάλεσε δε τα πιστωτικά ιδρύματα της ηπείρου να επιταχύνουν την προετοιμασία τους για ένα σκληρό Brexit.

«Οι τράπεζες θα πρέπει να ανεβάσουν ταχύτητα στην εφαρμογή των σχεδίων τους για το Brexit και είναι πλήρως προετοιμασμένες για το ενδεχόμενο ενός σκληρού Brexit στα τέλη Οκτωβρίου» τόνισε.

SHARE