Ενόχλησαν την Τουρκία όσα είπε ο Π.Καμμένος για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

 

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας επιτέθηκε στον Πάνο Καμμένο για τις πρόσφατες δηλώσεις του σχετικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που παραμένουν στις φυλακές Αδριανούπολης.

Ο κ. Καμμένος είχε μιλήσει οργανωμένο σχέδιο του Ταγίπ Ερντογάν για τη σύλληψη τους ώστε ο Τούρκος πρόεδρος να έχει ομήρους με στόχο την ανταλλαγή με τους «8».

«Οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου ότι οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν με εντολή του προέδρου της Τουρκίας αποτελούν το τελευταίο παράδειγμα ανεύθυνης και εχθρικής συμπεριφοράς», δήλωσε ο Χαμί Ακσόι, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της γείτονος.

«Η ελληνική πλευρά έχει λάβει τις απαραίτητες πληροφορίες για τους λόγους που συνελήφθησαν οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί και για τη νομική διαδικασία. Παρόλα αυτά, το γεγονός ότι η Ελλάδα προσπαθεί να διατηρήσει το θέμα στην ατζέντα με διαρκείς ακατανόητους και αβάσιμους ισχυρισμούς, θεωρείται ότι είναι μια προσπάθεια να φύγει η προσοχή από το ότι η Ελλάδα δεν εκπληρώνει τις νόμιμες και δίκαιες προσδοκίες για τους προδότες που μετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος και βρίσκονται εκεί», πρόσθεσε.

SHARE