Εννέα “ΘΑ” του Α.Τσίπρα στους αγρότες (βίντεο)

Μέτρα “θα” για τους αγρότες  εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα στον πρότυπο αγροτικό συνεταιρισμό Ζαγορίν, στην Ζαγορά του Πηλίου. Κάτι θύμισε από το μακρινό παρελθόν…

 

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα εισαχθεί ένα αντικειμενικό τεκμαρτό μεικτό σύστημα φορολόγησης, που θα λαμβάνει υπόψη και τοπικές ιδιαιτερότητες του αγροτικού επαγγέλματος.

Θα μειωθεί περαιτέρω ο φόρος  συνεταιρισμένων αγροτών και θα περιοριστεί το κόστος παραγωγής.

«Μετά τη μείωση του ΦΠΑ στο ρεύμα, θα προχωρήσουμε στη μείωση του κόστους και των κτηνιατρικών και γεωργικών φαρμάκων. Θα μειώσουμε επίσης το κόστος των λιπασμάτων ενώ θα προχωρήσουμε και στη μείωση και της τιμής του αγροτικού πετρελαίου».

Σχετικά με την ασφάλιση της παραγωγής, ανέφερε ότι θα αλλάζουμε τον κανονισμό του ΕΛΓΑ στην ουσία και τη φιλοσοφία του, προκειμένου να καταστήσει τον Οργανισμό περισσότερο Αλληλέγγυο, Δημόσιο και Κοινωνικά Δίκαιο. Ο παραγωγός θα έχει τον οργανισμό δίπλα του την ώρα που τον έχει ανάγκη απέναντι στην κλιματική αλλαγή, τις νέες συνθήκες καλλιέργειας και τα νέα δεδομένα της εποχής. «Θα καθιερώσουμε προκαταβολή αποζημιώσεων με εγγύηση τις αγροτικές ενισχύσεις».

 

SHARE