ΕΝΦΙΑ 962.941 ευρώ καλείται να πληρώσει το Άσυλο Ανιάτων -Κοινωνική πολιτική…

 

Το ποσό των 962.941 ευρώ καλείται να καταβάλλει για ΕΝΦΙΑ φέτος το Άσυλο Ανιάτων, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, σημειώνοντας πως θα προσβάλλει και αυτή την πράξη στα αρμόδια Διοικητικά Δικαστήρια.

“Ενώ για άλλη μια χρονιά προσπαθούμε να πουλήσουμε ακίνητα προκειμένου να εξοφλήσουμε τον ΕΝΦΙΑ η αρμόδια ΔΟΥ δεν μας παρέχει την απαραίτητα φορολογική ενημερότητα προκειμένου να ολοκληρωθούν οι πωλήσεις και το δημόσιο ταμείο να διασφαλίσει άμεσα τα συμφέροντά του.

Από μεριάς μας έχουμε κάνει κάθε προσπάθεια προκειμένου να ενημερώσουμε τους αρμόδιους, έχουμε εξαντλήσει κάθε περιθώριο εύρεσης μιας λογικής και πραγματοποιήσιμης λύσης προκειμένου το κράτος να εισπράξει τα αναμενόμενα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ. Σε όλες τις επαφές βρίσκουμε κατανόηση αλλά στην πράξη δεν υπάρχει καμία διάθεση ελάφρυνσής μας”, τονίζει το Άσυλο Ανιάτων.

Το 2017 το Άσυλο κλήθηκε να πληρώσει φόρους που αντιστοιχούσαν στο 130% επί των εισπραχθέντων ενοικίων. Έως σήμερα, όπως διευκρινίζει, έχει κληθεί να πληρώσει περισσότερα από €4.730.682 μόνο στον ΕΝΦΙΑ, ποσό που αντιστοιχεί στις ανάγκες 5 ετών σε τρόφιμα, φάρμακα, υγειονομικό υλικό για τους 180 κατάκοιτους περιθαλπομένους.

SHARE