Εμβόλιο: Pfizer και Biontech ζητούν έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ενωση

Pfizer Inc και BioNTech υπέβαλαν αίτηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για έγκριση υπό όρους του εμβολίου κορονοϊού, έπειτα από τις αντίστοιχες κινήσεις σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία, ανέφεραν οι εταιρείες την Τρίτη.

Η αίτηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) έρχεται μετά την υποβολή αίτησης από τις εταιρείες για έγκριση στις ΗΠΑ στις 20 Νοεμβρίου, μια κίνηση που τις έφερε ένα βήμα πιο κοντά στην κυκλοφορία του εμβολίου τους.

Oι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν στις 18 Νοεμβρίου τα τελικά αποτελέσματα της τρίτης φάσης δοκιμών του εμβολίου τους κατά της covid-19, σύμφωνα με τα οποία αυτό είναι κατά 95% αποτελεσματικό στην πρόληψη της μόλυνσης, χωρίς να έχει προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες.

Επιδιώκοντας την κυκλοφορία του εμβολίου στην Ευρώπη, ενδεχομένως και φέτος, οι Pfizer Inc και BioNTech βρίσκονται σε ανταγωνισμό με τη Moderna, η οποία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα καταθέσει αίτηση για επείγουσα έγκριση του εμβολίου της κατά του κορονοϊού στις αμερικανικές και τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές.

SHARE