ΕΛΠΕ: Είκοσι υποτροφίες σε αριστούχους φοιτητές για μεταπτυχιακές σπουδές

Πρόγραμμα υποτροφιών για 20 αριστούχους τελειόφοιτους και απόφοιτους πανεπιστημίου, για την απόκτηση μεταπτυχιακού διπλώματος σε τομείς Μηχανικής και Ενέργειας, Διοίκησης και Οικονομίας και Θετικών Επιστημών προκήρυξε ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια, για δέκατη συνεχή χρονιά για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Ευθύνης “Proud of Youth”.

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων ξεκινά σήμερα, Δευτέρα 11 Απριλίου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://scholarships.helpe.gr και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 31 Μαΐου 2022.

Οι φοιτητές που θα λάβουν την υποτροφία θα επιλεγούν βάσει μιας σειράς ποσοτικών και ποιοτικών κριτηρίων, που αφορούν στην έως σήμερα ακαδημαϊκή πορεία και ενδεχόμενα επαγγελματική εμπειρία τους, καθώς και στα μελλοντικά σχέδιά τους. Μετά την αρχική αξιολόγηση των αιτήσεων, οι υποψήφιοι που πληρούν τα ποσοτικά κριτήρια θα περάσουν στο δεύτερο στάδιο, το οποίο περιλαμβάνει συνέντευξη με στελέχη της ανώτατης διοίκησης του Ομίλου για την τελική επιλογή των είκοσι (20) υποτρόφων.

Μέχρι σήμερα έχουν δοθεί 230 υποτροφίες για ακαδημαϊκές σπουδές σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Καναδά, Νορβηγία και Ολλανδία.

Οι υποτροφίες αφορούν στην πραγματοποίηση σπουδών πλήρους φοίτησης, με μέγιστη διάρκεια τα δύο έτη για την απόκτηση μεταπτυχιακού διπλώματος.

Κάθε υποτροφία καλύπτει κόστος διδάκτρων.

Αναλυτικά:

Τομέας Μηχανικής και Ενέργειας (ΚΩΔ. ΤΟΜΕΑ: ΤΜΕ), όπως:

  • Ενεργειακός Μετασχηματισμός
  • Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
  • Εναλλακτικές Τεχνολογίες και Οχήματα, Εναλλακτικά Καύσιμα και Βιώσιμες Μεταφορές Μηχανική του Πετρελαίου
  • Προηγμένα Ενεργειακά Υλικά για την Παραγωγή και Αποθήκευση Ενέργειας

Τομέας Οικονομίας και Διοίκησης (ΚΩΔ. ΤΟΜΕΑ: ΤΟΔ), όπως:

  • Οικονομικά της ΕνέργειαςΔίκτυα Ενέργειας και Ενεργειακή Γεωπολιτική
  • Διοίκηση Ενεργειακών Έργων Ψηφιακό Marketing & Επικοινωνία
  • Δίκαιο της Ενέργειας

Τομέας Θετικών Επιστημών (ΚΩΔ. ΤΟΜΕΑ: ΤΘΕ), όπως:

  • Ψηφιακός Μετασχηματισμός, Τεχνητή Νοημοσύνη, Ρομποτική και Ευφυείς Πόλεις
  • Περιβάλλον, Οικοσυστήματα, Βιώσιμη Ανάπτυξη και Κλιματική Αλλαγή

 

SHARE