Έλληνας επιδημιολόγος: «Μέσα Μαϊου  θα έχουν τελειώσει όλα”

Σε μια αισιόδοξη πρόγνωση προχώρησε ο επιδημιολόγος Άγγελος Χατζάκης τονίζοντας ότι το στοίχημα είναι το μέγεθος της συμμόρφωσης με τα μέτρα τα οποία έκρινε σωστά και πρόσθεσε ότι χρειάζεται πειθαρχία για να έχουμε αποτελεσματικότητα.

«Ο κορωνοϊός έχει επιδημία λήξεως υποστήριξε και μάλιστα σύντομα. Η Κίνα τελείωσε καθώς και η Κορέα. Σε δύο μήνες έτρεξε η επιδημία στην Κίνα στην Κορέα 1.5 μήνα. Από εμπειρικά παραδείγματα βλέπουμε ότι αυτές οι επιδημίες έχουν ημερομηνία λήξεως» υποστήριξε ο καθηγητής στο Open.

«Μέσα Μαϊου  θα έχουν τελειώσει όλα. Όπως εξήγησε μιλά για μέσα Μαϊου διότι ενώ τα κρούσματα θα έχουν πέσει αισθητά θα υπάρχουν θάνατοι.» Ωστόσο θα «τον ερχόμενο Οκτώβριο θα επανακάμψει» αλλά με μειωμένη ένταση.

«Ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι αδύνατο να μετρηθεί. Υπολογίζεται με έμμεσους τρόπους» υποστήριξε ο καθηγητής ενώ νωρίτερα ενημέρωσε αυτή τη στιγμή «έχει κολλήσει ο εργαστηριακός έλεγχος στη χώρα μας».

Ωστόσο άλλοι καθηγητές όπως ο καθηγητής κοινωνικής και προληπτικής ιατρικής ΕΚΠΑ, Γ. Τούντας στον ΑΝΤ1 μίλησε για κορύφωση της επιδημίας τέλος Απριλίου με αρχές Μαϊου.

SHARE