Ελεύθερη η καθαρίστρια: «Το έκανα για τα παιδιά μου – Πήρα το απολυτήριο Δημοτικού πριν μπω φυλακή»

Αποφυλακίστηκε από τις φυλακές του Ελαιώνα στη Θήβα, η 53χρονη καθαρίστρια από το Βόλο. Την αποφυλάκισή της αποφάσισε νωρίτερα το πρωί το πενταμελές Εφετείο της Λάρισας.

Τους λόγους για τους οποίους παραποίησε το απολυτήριο Δημοτικού για να βρει δουλεία στην υπηρεσία καθαριότητας δημοτικού παιδικού σταθμού εξήγησε η 53χρονη καθαρίστρια η οποία αφέθηκε ελεύθερη το πρωί, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής της.

«Το έκανα για τα παιδιά μου, δεν ήθελα να μεγαλώσουν σε ίδρυμα», δήλωσε η ίδια μιλώντας στον ΣΚΑΪ και συνέχισε:

 «Δεν ήθελα να ζήσουν τα παιδιά μου αυτά που έζησα εγώ. Από 6 χρονών μεγάλωσα στο Χατζηκυριάκειο στον Πειραιά. Έφυγα 11 χρονών πήγα στον Βόλο στους παππούδες μας, από μικρή άρχισα να δουλεύω. Παντρεύτηκα αλλά αντιμετωπίζαμε δυσκολίες με τον άνδρα μου γιατί δεν είχαμε δουλειά. Ερχόταν η πρόνοια στο σπίτι και φοβήθηκα μην μου πάρουν τα παιδιά», είπε.

Πρόσθεσε ότι η πρόνοια της είπε να κάνει τα χαρτιά της στο δημόσιο για να μην μπουν τα παιδιά της στο ορφανοτροφείο.

Τόνισε ότι πριν μπει στην φυλακή φρόντισε να πάρει το απολυτήριο του δημοτικού και κάνει έκκληση  να βρεθεί μια θέση γι’ αυτή τώρα στο δημόσιο.

«Θα ψάξω να βρω δουλειά»

«Εβγαλα την έκτη τελικά και συνέχισα το γυμνάσιο στη φυλακή και θα συνεχίσω. Θα αγκαλιάσω τώρα τα παιδιά μου και τον άντρα μου. Πλέον θα είμαι πιο προσεχτική. Θα γίνω καλύτερος άνθρωπος γιατί η φυλακή είναι σκληρή. Πρέπει οι δικαστές να βλέπουν πιο ανθρώπινα. Γνώρισα πολλά κορίτσια μέσα, που πιθανόν να έχουν αδικηθεί. Θα ψάξω να βρω δουλειά. Δεν φοβάμαι τη δουλειά!»

Ωστόσο σημειώνεται ότι η ίδια πλέον βρίσκεται στο μηδέν καθώς διαγράφτηκαν όλα τα ένσημα της. «Την πράξη μου την παραδέχθηκα. Ψυχολογικά και σωματικά ήμουν χάλια. Δεν το είχα ξαναζήσει και φοβόμουν τι θα αντιμετωπίσω» είπε η 53χρονη συνεχίζοντας:

«Τρέμω ολόκληρη. Μου στάθηκαν κάποια κορίτσια. Ηταν συνέχεια δίπλα μου, μού λέγανε κάνε υπομονή. Ημασταν εννέα αδέλφια, οι γονείς μας δεν μπορούσαν να μας μεγαλώνουν. Μας έστειλαν στο ορφανοτροφείο. Δούλεψα. Πολύ μικρή γνώρισα τον σύζυγό μου, μού έδωσε αγάπη και οικογένεια που δεν είχα ποτέ. Όλη μου την αγάπη την έδωσα στα παιδιά μου. Όπως την στερήθηκα εγώ από την ορφάνια, το ορφανοτροφείο που δεν πέρασα καλά».

SHARE